• Kriterium nu erkänd vetenskaplig publiceringskanal för böcker

[2017-03-24] Kriterium är en plattform för peer review-granskning och urskiljning av högkvalitativa böcker och för att göra dem fritt tillgängliga via open access-publicering. Nu har Norsk Senter For Forskningsdata godkänt Kriteriums ansökan om att upptas på den så kallade Norska listan, vilket innebär att böcker som publiceras via Kriterium får publiceringspoäng.

• Digitaliseringen för oss närmare naturen

[2017-03-20] Digitalisering kan vara ett hjälpmedel och ett sätt att underhålla - men förändrar också vår syn på naturen omkring oss. Det menar Dolly Jørgensen, universitetslektor i Teknisk- och Miljöhistoria vid Luleå tekniska universitet. Under konferensen Digital Humaniora i Norden talade hon om den nya natur som vi människor skapar i vår tidsålder - Antropocen.

• Nya möjligheter när digitalisering är på agendan

[2017-03-20] Digitaliseringen ger oss nya möjligheter att analysera litterära texter, bilder och konst. - Digitaliseringen kommer att inträffa och måste utvecklas över hela jorden, sa Pam Fredman, Göteborgs universitets rektor, under sitt inledande tal till konferensen Digital humaniora i Norden som arrangerades av Centrum för digital humaniora. I år förde den samman 193 deltagare från hela världen.

• Teaterstudier i Göteborg - en unik utbildning

[2017-03-17] En sammanhållen grupp studenter och lärare, täta kontakter med teaterlivet i stan, och en unik kombination av traditionella akademiska studier och praktiska moment. Att läsa teaterstudier vid Göteborgs universitet innebär mycket mer än teoretisk kunskap.

• Redaktionell praktik - en utbildning som ger dig blick för både text och form

[2017-03-16] Längtar du efter att få arbeta med böcker och tidskrifter, med textredigering, utgivning och litterära evenemang? Då kan utbildningen Redaktionell praktik på Göteborgs universitet vara rätt. - Den ger en praktisk erfarenhet av att arbeta redaktionellt - ur alla aspekter, säger studenten Joel Kellgren.