Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Forskare talar om osynliggjorda kvinnopar på West Pride

  [2017-06-02] Kärleksrelationer mellan kvinnor i kvinnorörelsen har länge förbisetts i forskningen. I själva verket hade de stor betydelse för rörelsens framgångar. Det säger historikern Hanna Markusson Winkvist som tillsammans med litteraturvetaren Eva Borgström är aktuell med en föreläsning på West Pride.

 • Ny regel för ID-kontroll vid tentamen

  [2017-05-30] Ny regel om identitetskontroll vid tentamen, som framförallt påverkar internationella studenter vid Göteborgs universitet, beslutades i veckan av rektor. Den nya regeln medger att ¿student ska kunna styrka sin identitet genom att uppvisa giltig fotolegitimation (såsom t ex pass eller körkort). Studentens ansikte ska kunna visas för tentamensvakt för säker identifiering¿. Tidigare har studenter anmälda med svenskt personnummer behövt uppvisa svenskt ID-kort för att kunna genomföra tentamen men nu räcker det med att studenten uppvisar giltig fotolegitimation.

 • "Debut" tema för ny antologi framtagen av studenter

  [2017-05-22] Studenterna i den första kullen av utbildningen Redaktionell praktik har varit redaktörer för en antologi på temat "debut". Tjugo tidigare opublicerade skribenter medverkar.

 • Polska författaren Anna Bikont utsedd till hedersdoktor

  [2017-05-09] Humanistiska fakultetens styrelse har utsett den polska journalisten och författaren Anna Bikont till hedersdoktor 2017. - I boken Vi från Jedwabne visar Anna Bikont hur historisk forskning kan bli en grund för att i litterär och dokumentär form gestalta och ge en spegelbild av vår samtid, säger Marie Demker, dekan för Humanistiska fakulteten vid Göteborgs universitet.

 • 2016 års professorer installerades av rektor

  [2017-05-02] 2016 års nyblivna professorer är nu installerade av rektor Pam Fredman under Göteborgs universitets årliga professorsinstallation i Konserthuset. I samband med professorsinstallationen fick även årets pedagogiska pristagare sina diplom under den efterföljande ceremonin med dekan Marie Demker.

Fler nyheter

Sidansvarig: Elin Widfeldt|Sidan uppdaterades: 2015-01-27
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?