• Nationell konferens med fokus på skolvardagen

[2017-08-14] Göteborgs universitet står 14-15 augusti som värd när den tredje nationella konferensen i pedagogiskt arbete hålls vid Utbildningsvetenskapliga fakulteten.

• Pilotförsök med snabbspår för nyanlända med forskarutbildning

[2017-06-27] Göteborgs universitet har initierat ett projekt som ska hjälpa nyanlända med påbörjad eller avslutad forskarutbildning att ta sig vidare inom den svenska universitetsvärlden. Projektet har fått en miljon kronor från Stiftelsen för internationalisering av högre utbildning och forskning (STINT).

• Forskare talar om osynliggjorda kvinnopar på West Pride

[2017-06-02] Kärleksrelationer mellan kvinnor i kvinnorörelsen har länge förbisetts i forskningen. I själva verket hade de stor betydelse för rörelsens framgångar. Det säger historikern Hanna Markusson Winkvist som tillsammans med litteraturvetaren Eva Borgström är aktuell med en föreläsning på West Pride.

• Ny regel för ID-kontroll vid tentamen

[2017-05-30] Ny regel om identitetskontroll vid tentamen, som framförallt påverkar internationella studenter vid Göteborgs universitet, beslutades i veckan av rektor. Den nya regeln medger att ¿student ska kunna styrka sin identitet genom att uppvisa giltig fotolegitimation (såsom t ex pass eller körkort). Studentens ansikte ska kunna visas för tentamensvakt för säker identifiering¿. Tidigare har studenter anmälda med svenskt personnummer behövt uppvisa svenskt ID-kort för att kunna genomföra tentamen men nu räcker det med att studenten uppvisar giltig fotolegitimation.

• "Debut" tema för ny antologi framtagen av studenter

[2017-05-22] Studenterna i den första kullen av utbildningen Redaktionell praktik har varit redaktörer för en antologi på temat "debut". Tjugo tidigare opublicerade skribenter medverkar.