• Masterprogrammet Kritiska studier undersöker vår samtid och vår historia

[2017-03-29] När Joann Lindskog började studera idé- och lärdomshistoria var det kärlek vid första ögonkastet. I dag läser hon masterprogrammet Kritiska studier på Göteborgs universitet och får fördjupa sig i det hon tycker är mest intressant: teorier om hur människor kan göra motstånd.

• Teologi - ett ämne där frågor om Gud och politik möts

[2017-03-28] Hon hade först tänkt bli jurist, men insåg sedan att teologi också innehåller frågor om etik, politik och ekonomi. Nu hoppas Liv Nyman på en framtid som forskare.

• Teaterstudier och praktik ledde till jobb på Folkteatern

[2017-03-28] Efter att ha läst teaterstudier och gjort en termins praktik via Göteborgs universitet fick Mathilda Adolfsson Näslund jobb på Folkteatern. I dag arbetar hon som producent.

• Kriterium nu erkänd vetenskaplig publiceringskanal för böcker

[2017-03-24] Kriterium är en plattform för peer review-granskning och urskiljning av högkvalitativa böcker och för att göra dem fritt tillgängliga via open access-publicering. Nu har Norsk Senter For Forskningsdata godkänt Kriteriums ansökan om att upptas på den så kallade Norska listan, vilket innebär att böcker som publiceras via Kriterium får publiceringspoäng.

• Digitaliseringen för oss närmare naturen

[2017-03-20] Digitalisering kan vara ett hjälpmedel och ett sätt att underhålla - men förändrar också vår syn på naturen omkring oss. Det menar Dolly Jørgensen, universitetslektor i Teknisk- och Miljöhistoria vid Luleå tekniska universitet. Under konferensen Digital Humaniora i Norden talade hon om den nya natur som vi människor skapar i vår tidsålder - Antropocen.