• Masterprogrammet Kritiska studier undersöker vår samtid och vår historia

[2017-03-29] När Joann Lindskog började studera idé- och lärdomshistoria var det kärlek vid första ögonkastet. I dag läser hon masterprogrammet Kritiska studier på Göteborgs universitet och får fördjupa sig i det hon tycker är mest intressant: teorier om hur människor kan göra motstånd.

• Teologi - ett ämne där frågor om Gud och politik möts

[2017-03-28] Hon hade först tänkt bli jurist, men insåg sedan att teologi också innehåller frågor om etik, politik och ekonomi. Nu hoppas Liv Nyman på en framtid som forskare.

• Teaterstudier och praktik ledde till jobb på Folkteatern

[2017-03-28] Efter att ha läst teaterstudier och gjort en termins praktik via Göteborgs universitet fick Mathilda Adolfsson Näslund jobb på Folkteatern. I dag arbetar hon som producent.

• Kriterium nu erkänd vetenskaplig publiceringskanal för böcker

[2017-03-24] Kriterium är en plattform för peer review-granskning och urskiljning av högkvalitativa böcker och för att göra dem fritt tillgängliga via open access-publicering. Nu har Norsk Senter For Forskningsdata godkänt Kriteriums ansökan om att upptas på den så kallade Norska listan, vilket innebär att böcker som publiceras via Kriterium får publiceringspoäng.

• Digitaliseringen för oss närmare naturen

[2017-03-20] Digitalisering kan vara ett hjälpmedel och ett sätt att underhålla - men förändrar också vår syn på naturen omkring oss. Det menar Dolly Jørgensen, universitetslektor i Teknisk- och Miljöhistoria vid Luleå tekniska universitet. Under konferensen Digital Humaniora i Norden talade hon om den nya natur som vi människor skapar i vår tidsålder - Antropocen.

• Nya möjligheter när digitalisering är på agendan

[2017-03-20] Digitaliseringen ger oss nya möjligheter att analysera litterära texter, bilder och konst. - Digitaliseringen kommer att inträffa och måste utvecklas över hela jorden, sa Pam Fredman, Göteborgs universitets rektor, under sitt inledande tal till konferensen Digital humaniora i Norden som arrangerades av Centrum för digital humaniora. I år förde den samman 193 deltagare från hela världen.

• Teaterstudier i Göteborg - en unik utbildning

[2017-03-17] En sammanhållen grupp studenter och lärare, täta kontakter med teaterlivet i stan, och en unik kombination av traditionella akademiska studier och praktiska moment. Att läsa teaterstudier vid Göteborgs universitet innebär mycket mer än teoretisk kunskap.

• Redaktionell praktik - en utbildning som ger dig blick för både text och form

[2017-03-16] Längtar du efter att få arbeta med böcker och tidskrifter, med textredigering, utgivning och litterära evenemang? Då kan utbildningen Redaktionell praktik på Göteborgs universitet vara rätt. - Den ger en praktisk erfarenhet av att arbeta redaktionellt - ur alla aspekter, säger studenten Joel Kellgren.

• Jason "Timbuktu" Diakité samtalade om identitet och ursprung

[2017-03-14] Med en vit mamma och en svart pappa, och en farfar som arbetat på bomullsfälten i den amerikanska Södern, kände Jason Diakité aldrig att han passade in under uppväxten i Lund. På tisdagen gästade han Göteborgs universitet för ett samtal om sin nyutkomna släktbiografi.

• Miljöhumanist med forskningsambitioner

[2017-03-13] Tre frågor till GU-studenten Jonatan Palmblad som i vår ska göra praktik på Rachel Carson Center i München.