Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Kriterium nu erkänd vetenskaplig publiceringskanal för böcker

  [2017-03-24] Kriterium är en plattform för peer review-granskning och urskiljning av högkvalitativa böcker och för att göra dem fritt tillgängliga via open access-publicering. Nu har Norsk Senter For Forskningsdata godkänt Kriteriums ansökan om att upptas på den så kallade Norska listan, vilket innebär att böcker som publiceras via Kriterium får publiceringspoäng.

 • Digitaliseringen för oss närmare naturen

  [2017-03-20] Digitalisering kan vara ett hjälpmedel och ett sätt att underhålla - men förändrar också vår syn på naturen omkring oss. Det menar Dolly Jørgensen, universitetslektor i Teknisk- och Miljöhistoria vid Luleå tekniska universitet. Under konferensen Digital Humaniora i Norden talade hon om den nya natur som vi människor skapar i vår tidsålder - Antropocen.

 • Nya möjligheter när digitalisering är på agendan

  [2017-03-20] Digitaliseringen ger oss nya möjligheter att analysera litterära texter, bilder och konst. - Digitaliseringen kommer att inträffa och måste utvecklas över hela jorden, sa Pam Fredman, Göteborgs universitets rektor, under sitt inledande tal till konferensen Digital humaniora i Norden som arrangerades av Centrum för digital humaniora. I år förde den samman 193 deltagare från hela världen.

 • Teaterstudier i Göteborg - en unik utbildning

  [2017-03-17] En sammanhållen grupp studenter och lärare, täta kontakter med teaterlivet i stan, och en unik kombination av traditionella akademiska studier och praktiska moment. Att läsa teaterstudier vid Göteborgs universitet innebär mycket mer än teoretisk kunskap.

 • Redaktionell praktik - en utbildning som ger dig blick för både text och form

  [2017-03-16] Längtar du efter att få arbeta med böcker och tidskrifter, med textredigering, utgivning och litterära evenemang? Då kan utbildningen Redaktionell praktik på Göteborgs universitet vara rätt. - Den ger en praktisk erfarenhet av att arbeta redaktionellt - ur alla aspekter, säger studenten Joel Kellgren.

 • Jason "Timbuktu" Diakité samtalade om identitet och ursprung

  [2017-03-14] Med en vit mamma och en svart pappa, och en farfar som arbetat på bomullsfälten i den amerikanska Södern, kände Jason Diakité aldrig att han passade in under uppväxten i Lund. På tisdagen gästade han Göteborgs universitet för ett samtal om sin nyutkomna släktbiografi.

 • Miljöhumanist med forskningsambitioner

  [2017-03-13] Tre frågor till GU-studenten Jonatan Palmblad som i vår ska göra praktik på Rachel Carson Center i München.

 • EU-kommissionär Cecilia Malmström besökte Humanisten

  [2017-03-07] EU-kommissionär Cecilia Malmström besökte Humanisten den 6 mars, för att tala om EU:s handelspolitik. Besöket var en del i att uppmärksamma den kommande lanseringen av ett humanistiskt spår på masterprogrammet i Europakunskap. Missade du Cecilia Malmströms besök på Humanisten så kan du nu se föreläsningen i efterhand.

 • EU-kommissionär Cecilia Malmström kommer till Humanisten 6 mars

  [2017-03-02] EU-kommissionär Cecilia Malmström kommer till Humanisten på måndag, den 6 mars, för att tala om EU:s handelspolitik. Besöket är en del i att uppmärksamma den kommande lanseringen av ett humanistiskt spår på masterprogrammet i Europakunskap.

 • Fem år med Nordisk kvinnolitteraturhistoria

  [2017-03-02] Hur många nordiska kvinnliga författare har det egentligen funnits genom tiderna? Åtminstone 821. Det är i alla fall det antal som är med i Nordisk kvinnolitteraturhistoria. Den digitala upplagan fyller nu fem år, vilket firas med nya artiklar, bland annat om deckardrottningar och kvinnomonster.

Fler nyheter

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2015-01-30
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?