Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Digitaliseringen för oss närmare naturen

  [2017-03-20] Digitalisering kan vara ett hjälpmedel och ett sätt att underhålla - men förändrar också vår syn på naturen omkring oss. Det menar Dolly Jørgensen, universitetslektor i Teknisk- och Miljöhistoria vid Luleå tekniska universitet. Under konferensen Digital Humaniora i Norden talade hon om den nya natur som vi människor skapar i vår tidsålder - Antropocen.

 • Nya möjligheter när digitalisering är på agendan

  [2017-03-20] Digitaliseringen ger oss nya möjligheter att analysera litterära texter, bilder och konst. - Digitaliseringen kommer att inträffa och måste utvecklas över hela jorden, sa Pam Fredman, Göteborgs universitets rektor, under sitt inledande tal till konferensen Digital humaniora i Norden. I år förde den samman 193 deltagare från hela världen.

 • Teaterstudier i Göteborg - en unik utbildning

  [2017-03-17] En sammanhållen grupp studenter och lärare, täta kontakter med teaterlivet i stan, och en unik kombination av traditionella akademiska studier och praktiska moment. Att läsa teaterstudier vid Göteborgs universitet innebär mycket mer än teoretisk kunskap.

 • Redaktionell praktik - en utbildning som ger dig blick för både text och form

  [2017-03-16] Längtar du efter att få arbeta med böcker och tidskrifter, med textredigering, utgivning och litterära evenemang? Då kan utbildningen Redaktionell praktik på Göteborgs universitet vara rätt. - Den ger en praktisk erfarenhet av att arbeta redaktionellt - ur alla aspekter, säger studenten Joel Kellgren.

 • Jason "Timbuktu" Diakité samtalade om identitet och ursprung

  [2017-03-14] Med en vit mamma och en svart pappa, och en farfar som arbetat på bomullsfälten i den amerikanska Södern, kände Jason Diakité aldrig att han passade in under uppväxten i Lund. På tisdagen gästade han Göteborgs universitet för ett samtal om sin nyutkomna släktbiografi.

 • Miljöhumanist med forskningsambitioner

  [2017-03-13] Tre frågor till GU-studenten Jonatan Palmblad som i vår ska göra praktik på Rachel Carson Center i München.

 • EU-kommissionär Cecilia Malmström besökte Humanisten

  [2017-03-07] EU-kommissionär Cecilia Malmström besökte Humanisten den 6 mars, för att tala om EU:s handelspolitik. Besöket var en del i att uppmärksamma den kommande lanseringen av ett humanistiskt spår på masterprogrammet i Europakunskap. Missade du Cecilia Malmströms besök på Humanisten så kan du nu se föreläsningen i efterhand.

 • EU-kommissionär Cecilia Malmström kommer till Humanisten 6 mars

  [2017-03-02] EU-kommissionär Cecilia Malmström kommer till Humanisten på måndag, den 6 mars, för att tala om EU:s handelspolitik. Besöket är en del i att uppmärksamma den kommande lanseringen av ett humanistiskt spår på masterprogrammet i Europakunskap.

 • Fem år med Nordisk kvinnolitteraturhistoria

  [2017-03-02] Hur många nordiska kvinnliga författare har det egentligen funnits genom tiderna? Åtminstone 821. Det är i alla fall det antal som är med i Nordisk kvinnolitteraturhistoria. Den digitala upplagan fyller nu fem år, vilket firas med nya artiklar, bland annat om deckardrottningar och kvinnomonster.

 • Nina Björk ser samtiden genom Rosa Luxemburg

  [2017-03-01] För att fly en hopplös samtid rymde Nina Björk in i Rosa Luxemburgs värld. Under ett seminarium på Humanisten berättade hon om vanmakt, marxism och sin senaste bok.

Fler nyheter

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2015-01-30
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://lir.gu.se/aktuellt/Nyheter/
Utskriftsdatum: 2017-03-23