Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Fyra lärare delar på fakultetens pedagogiska pris

  [2017-04-25] Helle Lykke Nielsen, Martin Kaså, Cathrine Felix och Rosmari Lillas tilldelas Humanistiska fakultetens Pedagogiska pris 2016. Pristagarna kommer att uppvaktas i samband med Professorsinstallationen den 28 april.

 • Nya appar för medborgarforskning tema på workshop i april

  [2017-04-19] Den 25-27 april hålls en internationell workshop om nya mobilverktyg för medborgarforskning på Göteborgs universitet. Intresserade av medborgarforskning bjuds in att delta, det finns några platser kvar. - Vi fokuserar på utveckling av mobila applikationer och plattformar, säger Dick Kasperowski, forskare inom vetenskapsteori och en av arrangörerna för dagarna.

 • Nya LIR.journal ett temanummer om didaktik

  [2017-04-13] Nu finns ett nytt nummer av LIR.journal ute: Didaktiska omställningar. Mellan teoretiska och praktiska ämnesrum (no 8, 2017). Redaktörer är Ingrid Lindell och Olle Widhe.

 • Påsken - en högtid i ständig förändring

  [2017-04-12] Påsken är den viktigaste helgen för den kristna kyrkan. Men den är också en högtid som många idag förknippar med vårljus, godis och god mat. Och synen på påsken kan bero på att den inte infaller på samma datum varje år. Med hjälp av forskare från Göteborgs universitet kan du fördjupa dina kunskaper om påsken.

 • Elin Wägner och elektrifiering av den afrikanska landsbygden

  [2017-04-10] Vad skulle författaren Elin Wägner säga om vår tids globala mål för hållbar utveckling? Och vilka paralleller kan dras mellan 40-talets Sverige och den östafrikanska landsbygden idag vad gäller jämställdhet och elektrifiering? Det var några av de frågor som diskuterades på GMV:s föreläsning på Ekocentrum om jämställdhet och hållbarhet på Internationella kvinnodagen.

 • Nationell tyst minut måndagen den 10 april

  [2017-04-10] Med anledning av fredagens misstänkta terrordåd i Stockholm har regeringen utlyst en nationell tyst minut. Denna hålls måndagen den 10 april klockan 12:00.

 • March for Science arrangeras för den fria vetenskapen

  [2017-04-03] En manifestation för att visa på betydelsen av att stödja, värdesätta och investera i den fria vetenskapen.

 • Masterprogrammet Kritiska studier undersöker vår samtid och vår historia

  [2017-03-29] När Joann Lindskog började studera idé- och lärdomshistoria var det kärlek vid första ögonkastet. I dag läser hon masterprogrammet Kritiska studier på Göteborgs universitet och får fördjupa sig i det hon tycker är mest intressant: teorier om hur människor kan göra motstånd.

 • Teologi - ett ämne där frågor om Gud och politik möts

  [2017-03-28] Hon hade först tänkt bli jurist, men insåg sedan att teologi också innehåller frågor om etik, politik och ekonomi. Nu hoppas Liv Nyman på en framtid som forskare.

 • Teaterstudier och praktik ledde till jobb på Folkteatern

  [2017-03-28] Efter att ha läst teaterstudier och gjort en termins praktik via Göteborgs universitet fick Mathilda Adolfsson Näslund jobb på Folkteatern. I dag arbetar hon som producent.

Fler nyheter

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2015-01-30
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://lir.gu.se/aktuellt/Nyheter/
Utskriftsdatum: 2017-04-25