Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • "Debut" tema för ny antologi framtagen av studenter

  [2017-05-22] Studenterna i den första kullen av utbildningen Redaktionell praktik har varit redaktörer för en antologi på temat "debut". Tjugo tidigare opublicerade skribenter medverkar.

 • Polska författaren Anna Bikont utsedd till hedersdoktor

  [2017-05-09] Humanistiska fakultetens styrelse har utsett den polska journalisten och författaren Anna Bikont till hedersdoktor 2017. - I boken Vi från Jedwabne visar Anna Bikont hur historisk forskning kan bli en grund för att i litterär och dokumentär form gestalta och ge en spegelbild av vår samtid, säger Marie Demker, dekan för Humanistiska fakulteten vid Göteborgs universitet.

 • 2016 års professorer installerades av rektor

  [2017-05-02] 2016 års nyblivna professorer är nu installerade av rektor Pam Fredman under Göteborgs universitets årliga professorsinstallation i Konserthuset. I samband med professorsinstallationen fick även årets pedagogiska pristagare sina diplom under den efterföljande ceremonin med dekan Marie Demker.

 • Seminarier lockar elever från Angeredsgymnasiet till universitetet

  [2017-05-02] Film på Hagabion, besök på museer och teater, korta forskarpresentationer, textläsning och samtal. Studenter på institutionen för litteratur, idéhistoria och religion arrangerar seminarier för elever på Angeredsgymnasiet som en introduktion till Göteborgs universitet.

 • Workshopen Vägen till Europa ska bli en antologi

  [2017-04-28] Vägen till Europa har ofta gått över Medelhavet. Både i historien, när det ännu inte fanns tillgång till flygplan, och för dagens flyktingar som är utlämnade åt en gummibåt som enda möjlighet att ta sig över. I tvådagarsworkshopen Vägen till Europa undersöktes hur skeenden i Medelhavsområdet idag hänger samman med historiska skeenden.

 • Fyra lärare delar på fakultetens pedagogiska pris

  [2017-04-25] Helle Lykke Nielsen, Martin Kaså, Cathrine Felix och Rosmari Lillas tilldelas Humanistiska fakultetens Pedagogiska pris 2016. Pristagarna kommer att uppvaktas i samband med Professorsinstallationen den 28 april.

 • Nya appar för medborgarforskning tema på workshop i april

  [2017-04-19] Den 25-27 april hålls en internationell workshop om nya mobilverktyg för medborgarforskning på Göteborgs universitet. Intresserade av medborgarforskning bjuds in att delta, det finns några platser kvar. - Vi fokuserar på utveckling av mobila applikationer och plattformar, säger Dick Kasperowski, forskare inom vetenskapsteori och en av arrangörerna för dagarna.

 • Nya LIR.journal ett temanummer om didaktik

  [2017-04-13] Nu finns ett nytt nummer av LIR.journal ute: Didaktiska omställningar. Mellan teoretiska och praktiska ämnesrum (no 8, 2017). Redaktörer är Ingrid Lindell och Olle Widhe.

 • Påsken - en högtid i ständig förändring

  [2017-04-12] Påsken är den viktigaste helgen för den kristna kyrkan. Men den är också en högtid som många idag förknippar med vårljus, godis och god mat. Och synen på påsken kan bero på att den inte infaller på samma datum varje år. Med hjälp av forskare från Göteborgs universitet kan du fördjupa dina kunskaper om påsken.

 • Elin Wägner och elektrifiering av den afrikanska landsbygden

  [2017-04-10] Vad skulle författaren Elin Wägner säga om vår tids globala mål för hållbar utveckling? Och vilka paralleller kan dras mellan 40-talets Sverige och den östafrikanska landsbygden idag vad gäller jämställdhet och elektrifiering? Det var några av de frågor som diskuterades på GMV:s föreläsning på Ekocentrum om jämställdhet och hållbarhet på Internationella kvinnodagen.

Fler nyheter

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2015-01-30
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://lir.gu.se/aktuellt/Nyheter/
Utskriftsdatum: 2017-05-28