Har du varit aktiv inom de fria dans- och teatergrupperna i Göteborg? Kontakta oss!

Nyhet: 2017-10-23

Just nu söker vi ny information och okända berättelser till ett forskningsprojekt om Göteborgs utominstitutionella dans- och teaterliv under åren 1960-2000.

Forskare vid Göteborgs universitet arbetar sedan två år tillbaka med projektet Göteborg spelar roll som kartlägger stadens utominstitutionella dans- och teaterliv 1960-2000.

Syftet är att berika och nyansera historieskrivningen genom att bygga på och vidga kunskapen om dessa gruppers bidrag till scenkonstfältet och samhället.

Viktiga delar i arbetet är insamling och kartläggning av ny information, intervjuer med praktiker och analys av befintlig historieskrivning. Forskargruppen vill gärna bli kontaktad av personer som vill dela med sig av information och kunskap.

Kontaktperson är Yael Feiler: yael.feiler@gu.se

Finns arkivmaterial som kan vara intressant i sammanhanget så rekommenderar vi att kontakt tas med Göteborgs Stadsmuseets som har en pågående dokumentation och insamling av arkivmaterial från fria scenkonstgrupper/scenkonstutövare i Göteborg.

Man får gärna kontakta samlingarnas intendent på Stadsmuseet, Ida Rådegård: telefon+46 (0)31-368 36 57, +46 (0)736-66 02 51 och e-post ida.radegard@kultur.goteborg.se för mer information.

Museets insamling är dock inte begränsad till tidsperioden 1960-2000, utan både tidigare och senare material är intressant.

LÄS MER: Fria grupper inom scenkonsten i Göteborg kartläggs i nytt projekt

AV: