Toward an Islamic History of the Crusades

Föreläsning

Den 31 maj gästas Medeltidskommittén av professor Paul Cobb från University of Pennsylvania. Föredraget har titeln "Toward an Islamic History of the Crusades", och hålls på engelska.

Abstract:

From 1095 until 1291, Latin Christians fought and settled in lands they conquered in the Near East as part of the phenomenon we call "the Crusades" today, an episode that is so familiar to European history today. But what would an Islamic history of the Crusades look like?--a history not of crusaders, but of the crusaded? What do we gain from this new perspective? And what do we lose?

Föreläsare: Professor Paul Cobb, University of Pennsylvania

Datum: 2017-05-31