Göteborgskvinnor i rörelse/r

Seminarium

Genusvetenskapligt seminarium med Lisbeth Stenberg, Ingrid Holmqvuist och Eva Zetterman.

Måndagen 24:e april gästar Lisbeth Stenberg (docent i litteraturvetenskap), Ingrid Holmquist (professor em. i genusvetenskap) och Eva Zetterman (docent i konstvetenskap) det genusvetenskapliga seminariet för att presentera forskningsprojektet "Göteborgskvinnor i rörelse/r".

Projektet avser att, inför Göteborgs 400-årsjubileum 2021, beskriva hur kvinnor i Göteborg gått samman för att förändra staden och sina liv. Genom att anlägga ett rörelseperspektiv vill projektet undersöka betydelsen av kollektivt handlande för att åstadkomma förändring.

Under seminariet kommer projektet - som omfattar 30 forskare och kvinnorörelseaktiva - att presenteras och delstudier om Grupp 8 i Göteborg, samt konstens roll inom Göteborgs kvinnorörelser kommer att diskuteras.

Föreläsare: Lisbeth Stenberg, Ingrid Holmquist, Eva Zetterman

Datum: 2017-04-24