Jane Austen - genomlyst och gåtfull - INSTÄLLT!

Seminarium

I år är det 200 år sedan Jane Austen gick ur tiden, men hennes namn lever i högönsklig välmåga och har i vissa sammanhang blivit mer av ett varumärke och samlingsbegrepp än ett författarnamn.

Hon är citerad, omskriven, analyserad och omtolkad men förblir trots detta på många sätt både gåtfull och undflyende.
Välkommen till ett seminarium där vi diskuterar Jane Austen då och nu!

Till seminarierna skickas personliga inbjudningar ut. Antalet platser är begränsat. Skulle du vilja delta i något av dem om plats finns skriv till jonseredsherrgard@gu.se och meddela det.

Dr Gabrielle Malcolm var redaktör för Fan phenomena: Jane Austen och håller på att färdigställa boken Darcymania. Paulina Helgeson, redaktör och frilansskribent, är aktuell med den översättning av Jane Austens brev som nyss kommit ut på Albert Bonniers förlag.

Datum: 2017-10-17

Kategorier: Litteraturvetenskap