Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Bloggar

Här har vi samlat bloggar med anknytning till institutionens ämnen, skrivna av våra forskare, lärare och studenter.

Amatörastronomins historia

Johan Kärnfelt och Gustav Holmberg, docenter i idé- och lärdomshistoria vid Göteborgs universitet, arbetar tillsammans med ett större projekt kring den svenska amatörastronomins historia. Som ett led i projektet driver de en blogg, riktad i huvudsak till aktiva amatörastronomer.

Till bloggen Amatörastronomins historia

Läs mer om forskarprojektet Kommunikativa praktiker i svensk amatörastronomi: Kunskapsflöden, informationsteknologier och kärlek till stjärnorna

Eddabloggen

Lars Lönnroth, professor emeritus i litteraturvetenskap, arbetar med en nyöversättning av Den poetiska Eddan med kommentar. Detta arbete redovisas kontinuerligt i Eddabloggen.

Till Eddabloggen

Indien-blogg

Hösten 2013 bloggade lärare och studenter från en fälstudiekurs i Pondicherry, Indien.

Läs bloggen från fältresan till Indien

Nätverket för forskning om neuropsykiatriska funktionshinder inom humaniora och samhällsvetenskap

Nätverket för forskning om neuropsykiatriska funktionshinder inom humaniora och samhällsvetenskap bloggar om sin verksamhet.
Jenny Bergenmar, universitetslektor i litteraturvetenskap vid Göteborgs universitet, ansvarar för bloggen.

Till bloggen Neurodisabilitynetwork

Religionsvetenskapliga kommentarer

Flera av institutionens forskare i religionsvetenskap skriver på bloggen Religionsvetenskapliga kommentarer (RVK). Här erbjuds religionsvetenskapliga perspektiv på aktuella händelser som på olika sätt rör religion. De som skriver på RVK är alla forskare verksamma vid olika svenska universitet och högskolor. Bloggen har ingen huvudadministratör, utan varje skribent ansvarar själv för sina inlägg. RVK är en religiöst och politiskt obunden blogg.

Till bloggen Religionsvetenskapliga kommentarer

Swedish Women Writers on Export

Litteraturvetarna Jenny Bergenmar, Gunilla Hermansson, Birgitta Johansson och Yvonne Leffler bloggar om sitt pågående forskningsprojekt om hur kvinnliga svenska 1800-talsförfattares litteratur spridits och mottagits i andra länder.

Läs mer om forskningsprojektet Swedish Women Writers on Export.

Till bloggen Swedish Women Writers on Export

Sidansvarig: Elin Widfeldt|Sidan uppdaterades: 2016-07-01
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?