Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Religionskunskap

Ämneslärarprogrammet

Inom ramen för ämneslärarprogrammet ger institutionen ämneslärarutbildning i religionskunskap.

Kunskaper om religioner, livsåskådningar, etik och moral viktiga för att förstå både sig själv och andra, inte minst i dagens skola och samhälle. I ämnet religionsvetenskap studerar vi världens religioner genom historien och hur de tar sig uttryck både lokalt och globalt. Religionsvetenskap kan studeras ur flera olika perspektiv, exempelvis genom filosofiska, historiska, sociologiska, psykologiska, antropologiska och pedagogiska/didaktiska perspektiv och därtill med hjälp av många olika metoder. Vid institutionen för litteratur, idéhistoria och religion kan du möta allt detta – och lite till.

Läs mer om Ämneslärarprogrammet

Läs mer om ämnet Religionskunskap inom Ämneslärarprogrammet

Kontaktinformation

Maria Janmark, studievägledare

Telefon:
031-786 5127

Lärarutbildningsbroschyr

Bli lärare hösten 2016 våren 2017, läs pdf

Beställ hem broschyrern Bli lärare i brevlådan gratis

Bli lärare på 1,5 år!

Manlig lärare omgiven av elever

Du som har högskolepoäng i skolämnen kan bli lärare genom att läsa Kompletterande pedagogisk utbildning (KPU). Programmet ger dig verktygen att föra dina kunskaper vidare och inspirera andra. Programstart varje vår. Läs mer om utbildningen

Sidansvarig: Elin Widfeldt|Sidan uppdaterades: 2016-08-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?