Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nordisk mission i ett historiskt perspektiv 10-11 maj 2016

Konferens

De senaste decennierna har såväl internationell som nordisk forskning som på olika sätt behandlar eller anknyter till missionens historia ur olika perspektiv varit livaktig och genererat ny kunskap och nya perspektiv. Mission studeras numera inte bara av teologer och kyrkohistoriker, utan även av exempelvis historiker och antropologer. Forskningstraditioner från olika discipliner och skilda teoretiska infallsvinklar har berikat fältet.

Syftet med denna workshop är att ge forskare från olika håll i Norden tillfälle att dela med sig av sin forskning och diskutera olika ingångar, perspektiv och problemområden, främst vad gäller mission som utgått från de nordiska länderna. I centrum står forskning om mission ur ett historiskt perspektiv, utöver detta har workshopen ett brett fokus utan avgränsningar vad gäller tidsperiod, geografiskt sammanhang eller vilka missionerande samfund som studeras. Det handlar alltså snarare om att få en bild av var den nordiska forskningen med anknytning till mission står i dag, än att fokusera på någon specifik teoretisk infallsvinkel eller metodologi. Ambitionen är att skapa ett möte mellan forskare från skilda forskningsmiljöer och discipliner, att erbjuda ett forum för ett informellt utbyte av forskning, tankar och idéer samt naturligtvis att ge möjlighet att knyta nya kontakter och befrämja samarbete. Om det finns ett intresse hos deltagarna diskuteras möjligheten att omarbeta de olika presentationerna till artiklar som skulle kunna ingå i en gemensam antologi.
Workshopen hålls på de skandinaviska språken.

Datum & tid: 2016-05-10

Kategorier: Humaniora, Religion

Plats: Humanisten, Lundgrensgatan 1B

Ytterligare information:
Folder Nordisk mission i ett historiskt perspektiv.pdf

Sista anmälningsdag: 2016-03-18 kl. 23:59.

Kontaktperson: Pia Lundqvist

Registreringstiden för detta evenemang har gått ut

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2013-09-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?