• Unik bok ger plats åt osynliga kvinnopar

[2018-08-16] Forskningen är ofta sparsam i sina berättelser om kärleksrelationer mellan kvinnor i kvinnorörelsen. Detta förändras nu när pionjärverket Den kvinnliga tvåsamhetens frirum. Kvinnopar i kvinnorörelsen 1890-1960 släpps den 16 augusti. Redaktörer för antologin är litteraturprofessorn Eva Borgström och historikern Hanna Markusson Winkvist.

• Universitetskurs om life writing - biografier, dagböcker och bloggar

[2018-08-15] Författarna Åsa Moberg och Alexandra Pascalidou, aktuella med självbiografin Livet respektive en antologi om Metoo, gästar Göteborgs universitet i höst för att föreläsa på en kurs om biografiskt och självbiografiskt skrivande. Kursen är öppen för sen anmälan.

• Litteraturprofessor granskar forskarutbildning

[2018-06-19] Under 2018 och 2019 kommer Universitetskanslersämbetet (UKÄ) att utvärdera den litteraturvetenskapliga forskarutbildningen i Sverige. Åsa Arping, professor vid Göteborgs universitet, är en av bedömarna som nu påbörjar sitt arbete.

• Pingströrelsens förhållande till judar under kriget kartlagt

[2018-06-18] Hur Svenska kyrkan förhöll sig till "judefrågan" under andra världskriget är väl dokumenterat. Däremot har det inte varit klarlagt hur den svenska pingströrelsen förhöll sig till judarna och förintelsen - förrän nu.

• Litteraturkurs ger inblickar i samhällets vita norm

[2018-06-12] Under våren 2018 har en ny kurs gått på Göteborgs universitet: Litteratur och vithetskritik. - Samhället i stort utgår fortfarande ifrån ett slags vit överhöghet, säger studenten Veronica D'Arrò.