• Praktiktermin på förlag och tidning gav jobb på Bokmässan

[2020-03-26] Efter att ha läst Redaktionell praktik på Göteborgs universitet fick Anna Falkenland jobb som redaktör på Bokmässan. - Jag uppskattade bredden på utbildningen, som visade hur man kan jobba redaktionellt på många olika sätt, säger hon.

• Snart möjligt att följa undervisningen på distans för att minska smittan

[2020-03-13] På grund av coronavirusets utbredning vidtar Göteborgs universitet ett antal åtgärder för att minska smittspridningen. På institutionen för litteratur, idéhistoria och religion kommer du som student att kunna följa undervisningen på distans om du inte kan eller vill närvara fysiskt.

• Idéhistoria ledde till jobb och doktorandtjänst i München

[2020-02-19] Studier vid Humanistiska fakulteten vid Göteborgs universitet, främst inom idéhistoria, gjorde Jonatan Palmblad intresserad av vilken plats humaniora har i miljödiskussionen. I dag både arbetar och doktorerar han på Rachel Carson Center i München, en av världens främsta institutioner för miljöhumaniora.

• Sugen på att forska i sommar?

[2020-02-19] Ta chansen att testa dina idéer och komma i kontakt med studenter från fem andra starka europeiska universitet i fem intressanta delar av Europa. Nu finns det en unik möjlighet för dig som är grundstudent vid GU att söka ett stipendium inom Eutopia-alliansen för att bedriva ett eget forskningsprojekt under sommaren.

• Studievägledare sätter studentens frågor i centrum

[2020-02-05] Camilla Alvhage är studievägledare på institutionen för litteratur, idéhistoria och religion och kan hjälpa dig att planera dina studier och tipsa om olika möjligheter i arbetslivet.