• Idéhistoria ledde till jobb och doktorandtjänst i München

[2020-02-19] Studier vid Humanistiska fakulteten vid Göteborgs universitet, främst inom idéhistoria, gjorde Jonatan Palmblad intresserad av vilken plats humaniora har i miljödiskussionen. I dag både arbetar och doktorerar han på Rachel Carson Center i München, en av världens främsta institutioner för miljöhumaniora.

• Sugen på att forska i sommar?

[2020-02-19] Ta chansen att testa dina idéer och komma i kontakt med studenter från fem andra starka europeiska universitet i fem intressanta delar av Europa. Nu finns det en unik möjlighet för dig som är grundstudent vid GU att söka ett stipendium inom Eutopia-alliansen för att bedriva ett eget forskningsprojekt under sommaren.

• Studievägledare sätter studentens frågor i centrum

[2020-02-05] Camilla Alvhage är studievägledare på institutionen för litteratur, idéhistoria och religion och kan hjälpa dig att planera dina studier och tipsa om olika möjligheter i arbetslivet.

• Frågor om land och natur förenar ursprungsfolkens religioner

[2020-02-05] Det finns i dag hundratals grupper som räknas som ursprungsfolk: till exempel aboriginer, maya och här i Sverige samerna. I en ny bok berättar religionsvetaren Daniel Andersson om deras kulturella och religiösa historia.

• Centrum för digital humaniora startar föreläsningsserie om AI

[2020-01-30] Under våren 2020 kommer CDH att ge åtta föreläsningar som på något sätt anknyter till artificiell intelligens. Syftet är främst att lyfta den AI-forskning som bedrivs vid Humanistiska fakulteten, men några externa gäster har också bjudits in. Först ut är Andreas Ekström, årets talare 2019, som kommer att tala om digitaliseringens utmaningar: "Sju sätt att äga världen" den 15 januari.