• Kolla din skräppost efter viktig e-post från universitetet

[2017-12-12] E-post från universitetet har fastnat i skräppostfilter.

• Åke Hodell utforskade konstarternas gränser

[2017-12-07] Åke Hodells konstnärsskap - mellan bildkonst, litteratur och ljudkonst - står i fokus för en ny avhandling. Den visar hur problematik kring etik och teknik förenas med ett utforskande av de olika konstarternas gränser i Hodells konstnärskap.

• Kriminologi - en balansgång mellan politik och vetenskap

[2017-11-23] Vetenskapen kriminologi verkar i ett gränsland där politiska och vetenskapliga aspekter måste samsas och vägas mot varandra. Blir kriminologin för politisk framstår den som ideologisk och blir den istället för vetenskaplig riskerar den att bli samhälleligt irrelevant. I en ny idéhistorisk avhandling analyseras kriminologins utveckling i Sverige.

• Han ska granska förfalskningar av forntida sagor

[2017-11-21] Under stormaktstiden i Sverige dök det upp förfalskade forntida sagor, med syfte att framställa det historiska Sverige som mäktigare än det var. Forskaren Philip Lavender ska under två års tid titta närmare på dessa texter.

• Bob Dylans lyrik, musik och låttitlar i fokus för seminarium

[2017-11-20] - Finns det något att säga om Bob Dylan som inte redan sagts? frågade Lars Lilliestam, professor i musikvetenskap. Ja, tydligen. Under en dag på Jonsereds herrgård i oktober diskuterades bland annat skillnaden mellan bok- och sånglyrik, musikskapande på gehör samt underliga låttitlar.