Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Studenter gör podd om teologiska frågor

  [2018-11-08] Nyligen släpptes första avsnittet av Teologiskt forum - en podd där studenter bjuder in gäster till informella samtal om religionsvetenskap och teologi. Härnäst kommer en biskop och en nunna.

 • Öppen föreläsning om #metoo med Alexandra Pascalidou

  [2018-11-07] Tisdagen den 20 november gästas Humanistiska fakulteten vid Göteborgs universitet av författaren Alexandra Pascalidou, som berättar om sitt arbete med antologin Me too - Så går vi vidare. Röster, redskap och råd.

 • Analys av graffiti bidrar till förståelsen av det egyptiska upproret 2011

  [2018-11-07] Hur avbildas de protesterande som dödades i samband med det egyptiska upproret 2011? En analys av händelserna runt 2011 års protester i Kairo, och dess efterdyningar - bland annat i form av graffiti och muralmålningar - kan bidra till förståelsen av upproret visar en avhandling i religionsvetenskap.

 • 13 miljoner till projekt om mångfald inom scenkonst

  [2018-11-06] Projektet Expansion och mångfald: Digital kartläggning och analys av den utominstitutionella scenkonsten i Göteborg 1965¿2000 har beviljats 13 miljoner i projektbidrag från Vetenskapsrådet. Perioden ses ofta som en tid för framväxt och etablering av utominstitutionell scenkonst och målet med projektet är att visa upp mångfalden i dessa framträdanden.

 • Pengar till forskningsprojekt om feministiska svenska tecknade serier

  [2018-11-06] Anna Nordenstam, docent i litteraturvetenskap vid Göteborgs universitet, har fått medel från Vetenskapsrådet för att leda ett forskningsprojekt om feministiska svenska tecknade serier som medium för politisk aktivism och kritik.

Fler nyheter

Sidansvarig: Elin Widfeldt|Sidan uppdaterades: 2015-01-27
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?