• Buskis - en hatad och älskad underhållningsform

[2020-06-11] Folkligt, festligt och fullsatt. Men också hånat, bespottat och använt som nedsättande begrepp. Mikael Strömberg, forskare i teatervetenskap vid Göteborgs universitet, har skrivit en bok om buskis och konstaterar att buskisens särart handlar om en kombination av fyra viktiga komponenter: tematik, spelplats, rollkaraktär och spelstil.

• Globalt tema på Svensklärarföreningens årsskrift

[2020-06-10] Anna Nordenstam är en av två redaktörer för Svensklärarföreningens årsskrift 2019, som bland annat innehåller texter om minoritetsspråk, manga, ekokritik och klassrumsarbeten kring deckare.

• Undervisning både digitalt och på campus till hösten

[2020-06-05] Trots att regeringen dragit tillbaka rekommendationen om distansundervisning kommer återgången till campus att vara begränsad till hösten. Detta eftersom andra rekommendationer för att bidra till minskad smittspridning av covid-19 fortfarande gäller.

• Studenter i teaterstudier skapade digitala scenkonstverk

[2020-06-01] Under vårens distansundervisning har teaterstudierstudenterna skapat digitala scenkonstverk som nu går att se på webben.

• Studenters noveller beskriver känslan av "ohemtrevligt"

[2020-06-01] Freud beskrev Das Unheimliche som en obehagskänsla som infinner sig när något främmande dyker upp i något välbekant. Hundra år senare har studenter på utbildningen Redaktionell praktik vid Göteborgs universitet satt ihop en antologi på temat.