• Uppdaterade regler för examination - det här behöver du veta

[2019-01-15] Från och med vårterminen börjar nya regler för examination att gälla. Bland annat ska du som student numera infinna dig i skrivsalen 15 minuter före utsatt skrivningstid.

• Heldag om litteraturens koppling till fotografi

[2019-01-10] Under 1900-talets början luckrades gränserna mellan olika konstarter gradvis upp, vilket fick genomgripande konsekvenser för konstskapande under hela seklet. Under torsdagen diskuterades förbindelserna mellan två konstformer, litteratur och fotografi, i ett antal seminarier på Göteborgs universitet.

• Öppna föreläsningar om litteraturens klassiker i vår

[2019-01-09] Vill du veta mer om Sonja Åkessons och Franz Kafkas banbrytande verk? Våren 2019 har Göteborgs universitet ett samarbete med Textival, där våra forskare håller öppna föreläsningar på Göteborgs Litteraturhus om klassiker.

• Julen i svensk litteratur - inte så värst idyllisk

[2018-12-18] En pappa som funderar på att ta livet av sig och en besviken Selma Lagerlöf. När julen beskrivs i svensk litteratur är det inte alltid så muntert.

• Misstänkt bomb var attrapp

[2018-12-18] Polisen meddelade under onsdagen att det misstänkta föremål som igår hittades vid Nationella sekretariatet för genusforskning inte var en bomb. - Det var en attrapp som såg ut som en dynamitstav, säger Hans Lippens vid polisen till tidningen GT.