Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Galenskapare och vishistoriker Humanistiska fakultetens hedersdoktorer 2019

  [2019-05-21] Claes Eriksson och Martin Bagge har utsetts till Humanistiska fakultetens hedersdoktorer för 2019. - Fakulteten är stolt och glad att kunna utnämnda två så starkt utåtriktade kulturpersonligheter, båda stående på humanistisk grund, till hedersdoktorer, säger Marie Demker, dekan för Humanistiska fakulteten.

 • Biografi tecknar bild av populär katolsk författare

  [2019-05-07] Religionsvetaren Clemens Cavallin vid Göteborgs universitet har skrivit den första biografin över Michael O'Brien, kanadensisk författare och konstnär vars religiösa teman når ut till en stor publik.

 • Mats Malm ny ständig sekreterare i Akademien

  [2019-04-26] Mats Malm, professor i litteraturvetenskap vid Göteborgs universitet, blir ny ständig sekreterare i Svenska Akademien. - Arbetet med att förändra Akademien har kommit långt och det arbetet ska fortsätta, säger han.

 • Konflikter mellan shia- och sunnimuslimer kräver många liv

  [2019-04-25] Våldsamma konflikter mellan shia- och sunnimuslimer är inte särskilt vanliga, men de som finns är några av världens mest dödliga. Det visar nya uppgifter ur en speciell konfliktdatabas.

 • Bortglömt epidemisjukhus får nytt liv

  [2019-04-24] Från epidemisjukhus via barnpsykiatrisk mottagning till konstateljéer. Konstepidemin har en brokig historia som många kanske inte känner till. Men nu ska områdets kulturarv undersökas och dokumenteras.

Fler nyheter

Sidansvarig: Elin Widfeldt|Sidan uppdaterades: 2015-01-27
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?