Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Konferens om medeltidens förfalskade litteratur och konst

  [2019-08-13] I veckan startar konferensen Faking it på Humanistiska fakulteten - om medeltida och tidigmoderna förfalskningar inom bland annat litteratur, guld och konst.

 • Adlerbertska stipendier 2019/20

  [2019-08-06] Adlerbertska stipendier med sista ansökningsdag 15 september 2019. Denna utlysning av Adlerbertska stipendier riktar sig till alla studerande vid universitetet.

 • Exjobbet: en app för museer

  [2019-07-04] Frida Berntson är en av de allra första som tar examen från masterprogrammet i digital humaniora. Examensarbetet är en app utvecklad för museer.

 • Letar efter glömd kulturskatt

  [2019-06-26] Patraskteatern, Rubicon och invandrarföreningars scenkonst är bara några exempel på den mångfald av alternativa grupper som fanns i Göteborg under andra halvan av 1900-talet. Nu får projektet Expansion och mångfald 13 miljoner kronor från Vetenskapsrådet för att kartlägga och dokumentera denna hittills ganska ouppmärksammade kulturella rikedom.

 • Skrämmande skönheter

  [2019-06-26] - Dinosaurier är speciella varelser som, trots att ingen sett dem, alla ändå vet hur de ser ut. De fascinerar vetenskapen men används också på en mängd sätt i vårt gemensamma kulturarv. Det konstaterar idéhistorikern Björn Billing som sedan några år tillbaka driver den vetenskapshistoriska bloggen Dinosauria.

Fler nyheter

Sidansvarig: Elin Widfeldt|Sidan uppdaterades: 2015-01-27
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?