Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Exjobbet: en app för museer

  [2019-07-04] Frida Berntson är en av de allra första som tar examen från masterprogrammet i digital humaniora. Examensarbetet är en app utvecklad för museer.

 • Skrämmande skönheter

  [2019-06-26] - Dinosaurier är speciella varelser som, trots att ingen sett dem, alla ändå vet hur de ser ut. De fascinerar vetenskapen men används också på en mängd sätt i vårt gemensamma kulturarv. Det konstaterar idéhistorikern Björn Billing som sedan några år tillbaka driver den vetenskapshistoriska bloggen Dinosauria.

 • Masterprogrammet öppnade dörrar

  [2019-06-26] För snart två år sedan började Frida Andersson som en av de första studenterna på masterprogrammet i digital humaniora. Idag har hon heltidsjobb på museum och i höst börjar hon på en ny tjänst inom kulturförvaltningen.

 • Letar efter glömd kulturskatt

  [2019-06-26] Patraskteatern, Rubicon och invandrarföreningars scenkonst är bara några exempel på den mångfald av alternativa grupper som fanns i Göteborg under andra halvan av 1900-talet. Nu får projektet Expansion och mångfald 13 miljoner kronor från Vetenskapsrådet för att kartlägga och dokumentera denna hittills ganska ouppmärksammade kulturella rikedom.

 • Grannar: vänner eller fiender

  [2019-06-26] - Vi behöver fantasi för att förstå vår tillvaro. Och litteratur är ett medium där möjliga föreställningar om dagens samhällsutmaningar kan undersökas på ett sätt som är omöjligt i den vanliga politiska världen. Det menar Irina Hron, som forskar om grannskapets poetik. Hon är den första postdoktor som finansieras av Stiftelsen Anna Ahrenbergs Fond.

Fler nyheter

Kalender

Till kalendern

Sidansvarig: Elin Widfeldt|Sidan uppdaterades: 2015-01-27
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://lir.gu.se/aktuellt/
Utskriftsdatum: 2019-07-17