Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Litteraturprofessor i biofilm om författaren Emilie Flygare-Carlén

  [2019-02-12] Hon har kallats Sveriges första deckardrottning, men i litteraturhistorien har hon fått lämna plats för manliga författare. Nu lyfts Emilie Flygare-Carlén fram i en bioaktuell film, där litteraturprofessor Yvonne Leffler medverkar.

 • Han skriver om bilens påverkan på amerikansk poesi

  [2019-01-25] Att bilen är en klassisk symbol för frihet i böcker och på film är välkänt. Litteraturvetaren Joel Duncan tar det ett steg längre och undersöker hur bilens produktion, användning och ställning i samhället har påverkat formen på den amerikanska poesin under hela 1900-talet.

 • Uppdaterade regler för examination - det här behöver du veta

  [2019-01-15] Från och med vårterminen börjar nya regler för examination att gälla. Bland annat ska du som student numera infinna dig i skrivsalen 15 minuter före utsatt skrivningstid.

 • Heldag om litteraturens koppling till fotografi

  [2019-01-10] Under 1900-talets början luckrades gränserna mellan olika konstarter gradvis upp, vilket fick genomgripande konsekvenser för konstskapande under hela seklet. Under torsdagen diskuterades förbindelserna mellan två konstformer, litteratur och fotografi, i ett antal seminarier på Göteborgs universitet.

 • Öppna föreläsningar om litteraturens klassiker i vår

  [2019-01-09] Vill du veta mer om Sonja Åkessons och Franz Kafkas banbrytande verk? Våren 2019 har Göteborgs universitet ett samarbete med Textival, där våra forskare håller öppna föreläsningar på Göteborgs Litteraturhus om klassiker.

Fler nyheter

Sidansvarig: Elin Widfeldt|Sidan uppdaterades: 2015-01-27
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://lir.gu.se/aktuellt/
Utskriftsdatum: 2019-02-19