Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Studievägledare sätter studentens frågor i centrum

  [2020-02-05] Camilla Alvhage är studievägledare på institutionen för litteratur, idéhistoria och religion och kan hjälpa dig att planera dina studier och tipsa om olika möjligheter i arbetslivet.

 • Frågor om land och natur förenar ursprungsfolkens religioner

  [2020-02-05] Det finns i dag hundratals grupper som räknas som ursprungsfolk: till exempel aboriginer, maya och här i Sverige samerna. I en ny bok berättar religionsvetaren Daniel Andersson om deras kulturella och religiösa historia.

 • Centrum för digital humaniora startar föreläsningsserie om AI

  [2020-01-30] Under våren 2020 kommer CDH att ge åtta föreläsningar som på något sätt anknyter till artificiell intelligens. Syftet är främst att lyfta den AI-forskning som bedrivs vid Humanistiska fakulteten, men några externa gäster har också bjudits in. Först ut är Andreas Ekström, årets talare 2019, som kommer att tala om digitaliseringens utmaningar: "Sju sätt att äga världen" den 15 januari.

 • Moral och bildning viktigt när Maria Sandel skildrade arbetare

  [2020-01-30] Hon skildrade kvinnliga fabriksarbetares vardag, men skrev också om tabubelagda ämnen som pedofili, prostitution och barnamord. Litteraturvetaren Beata Agrell har skrivit den första boken om arbetarskildraren Maria Sandels författarskap, där inte bara klassolidaritet utan också bildning och moral är viktiga teman. Det fanns ett skäl till det.

 • CERGU-forskare i special issue

  [2020-01-21] CERGU-forskare i special issue

Fler nyheter

Sidansvarig: Elin Widfeldt|Sidan uppdaterades: 2015-01-27
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://lir.gu.se/aktuellt/
Utskriftsdatum: 2020-02-19