Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Litteraturprofessor granskar forskarutbildning

  [2018-06-19] Under 2018 och 2019 kommer Universitetskanslersämbetet (UKÄ) att utvärdera den litteraturvetenskapliga forskarutbildningen i Sverige. Åsa Arping, professor vid Göteborgs universitet, är en av bedömarna som nu påbörjar sitt arbete.

 • Pingströrelsens förhållande till judar under kriget kartlagt

  [2018-06-18] Hur Svenska kyrkan förhöll sig till "judefrågan" under andra världskriget är väl dokumenterat. Däremot har det inte varit klarlagt hur den svenska pingströrelsen förhöll sig till judarna och förintelsen - förrän nu.

 • Litteraturkurs ger inblickar i samhällets vita norm

  [2018-06-12] Under våren 2018 har en ny kurs gått på Göteborgs universitet: Litteratur och vithetskritik. - Samhället i stort utgår fortfarande ifrån ett slags vit överhöghet, säger studenten Veronica D'Arrò.

 • Forskningsmedel till projekt om svenska 1800-talsromaner

  [2018-06-11] Litteraturprofessor Yvonne Leffler får medel av Riksbankens Jubileumsfond för att jämföra hur svenska kvinnliga respektive manliga 1800-talsförfattare spreds utomlands. I studien ingår bland andra Emilie Flygare-Carlén, en av dåtidens storsäljare, och den i dag mer kände Carl Jonas Love Almqvist.

 • Fick jobb på Norstedts förlag efter praktiktermin

  [2018-06-04] Första kullen studenter från utbildningen Redaktionell praktik tar examen nu i dagarna. En av dem är Fanny Klevmar, som redan har fått jobb på sin praktikplats: bokförlaget Norstedts.

 • Ny bok talar allvar om livet

  [2018-05-31] Allvaret har följt människan genom alla tider. I den nyutgivna boken Allvarligt talat - Berättelser om livet visar en rad forskare hur tankar om livets förgänglighet, döden och rädslan för samhällsförändringar löper genom hela vår historia.

 • Heldag med fokus på forskning inom religionsvetenskap och teologi

  [2018-05-28] Under torsdagen hölls en heldag om forskning inom ämnet religionsvetenskap och teologi. Samtliga anställda fick möjlighet att presentera sitt arbete och få respons från externa granskare.

 • Humanistiska fakultetens hedersdoktorer 2018

  [2018-05-22] Humanistiska fakultetsstyrelsen har beslutat att utse två hedersdoktorer 2018: Johnny Hagberg och Charles Burnett.

 • LIR:s nästa prefekt gillar tvärvetenskap och problemlösning

  [2018-05-09] Nybliven professor och blivande prefekt. Katarina Leppänen är en idéhistoriker som uppskattar tvärvetenskap och intresserar sig för allt från genus, ekokritik och världslitteratur till Europafrågor och nationalism.

 • FRAMSKJUTEN: Workshop om intimitet i kvinnors litteratur

  [2018-05-03] Våren 2019 arrangeras en workshop på Göteborgs universitet med temat intimitet i kvinnors litteratur och läsning. Det kommer att handla om hur kulturell och religiös bakgrund påverkar hur kärlek och intimitet har tagit sig olika uttryck i olika länder.

Fler nyheter

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2015-01-30
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?