Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Buskis - en hatad och älskad underhållningsform

  [2020-06-11] Folkligt, festligt och fullsatt. Men också hånat, bespottat och använt som nedsättande begrepp. Mikael Strömberg, forskare i teatervetenskap vid Göteborgs universitet, har skrivit en bok om buskis och konstaterar att buskisens särart handlar om en kombination av fyra viktiga komponenter: tematik, spelplats, rollkaraktär och spelstil.

 • Globalt tema på Svensklärarföreningens årsskrift

  [2020-06-10] Anna Nordenstam är en av två redaktörer för Svensklärarföreningens årsskrift 2019, som bland annat innehåller texter om minoritetsspråk, manga, ekokritik och klassrumsarbeten kring deckare.

 • Undervisning både digitalt och på campus till hösten

  [2020-06-05] Trots att regeringen dragit tillbaka rekommendationen om distansundervisning kommer återgången till campus att vara begränsad till hösten. Detta eftersom andra rekommendationer för att bidra till minskad smittspridning av covid-19 fortfarande gäller.

 • Studenter i teaterstudier skapade digitala scenkonstverk

  [2020-06-01] Under vårens distansundervisning har teaterstudierstudenterna skapat digitala scenkonstverk som nu går att se på webben.

 • Studenters noveller beskriver känslan av "ohemtrevligt"

  [2020-06-01] Freud beskrev Das Unheimliche som en obehagskänsla som infinner sig när något främmande dyker upp i något välbekant. Hundra år senare har studenter på utbildningen Redaktionell praktik vid Göteborgs universitet satt ihop en antologi på temat.

 • Island och Latinamerika i fokus för Humanistiska fakultetens hedersdoktorer 2020

  [2020-05-19] Humanistiska fakultetsstyrelsen har beslutat att utse cand. mag. Kristinn Jóhannesson och universitetsbibliotekarie Anna Svensson till Humanistiska fakultetens hedersdoktorer 2020.

 • Nu öppnar möjligheten till sen anmälan för vissa kurser

  [2020-05-15] I år kommer det gå att göra en sen anmälan till vissa kurser inom litteraturvetenskap, idé- och lärdomshistoria och religionsvetenskap/teologi redan från den 15 maj.

 • Göteborgs universitet inleder hösten 2020 digitalt

  [2020-05-12] För att minska smittspridningen av det nya coronaviruset kommer Göteborgs universitet att inleda höstterminen med i stort samma restriktioner som nu. Det vill säga att som huvudregel kommer distansundervisning och tillfälligt hemarbete att fortsätta åtminstone fram till 31 oktober. Detta beslutade rektor under måndagen.

 • Så kan scenkonst skildra ungas brist på delaktighet i samhället

  [2020-05-05] Hur kan scenkonst vara ett sätt att arbeta med synen på barn och unga och deras plats i samhället? Det undersöks i en avhandling som fokuserat på tre uppsättningar på Backa Teater.

 • Fem sommarkurser om allt från astronomi till teologiska klassiker

  [2020-04-24] I sommar ger institutionen för litteratur, idéhistoria och religion fem sommarkurser, alla på distans. - Är man nyfiken på våra ämnen är de här kurserna en bra början, säger Daniel Enstedt, utbildningsansvarig på institutionen.

Fler nyheter

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2015-01-30
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?