Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Buskis - en hatad och älskad underhållningsform

  [2020-06-11] Folkligt, festligt och fullsatt. Men också hånat, bespottat och använt som nedsättande begrepp. Mikael Strömberg, forskare i teatervetenskap vid Göteborgs universitet, har skrivit en bok om buskis och konstaterar att buskisens särart handlar om en kombination av fyra viktiga komponenter: tematik, spelplats, rollkaraktär och spelstil.

 • Globalt tema på Svensklärarföreningens årsskrift

  [2020-06-10] Anna Nordenstam är en av två redaktörer för Svensklärarföreningens årsskrift 2019, som bland annat innehåller texter om minoritetsspråk, manga, ekokritik och klassrumsarbeten kring deckare.

 • Undervisning både digitalt och på campus till hösten

  [2020-06-05] Trots att regeringen dragit tillbaka rekommendationen om distansundervisning kommer återgången till campus att vara begränsad till hösten. Detta eftersom andra rekommendationer för att bidra till minskad smittspridning av covid-19 fortfarande gäller.

 • Studenter i teaterstudier skapade digitala scenkonstverk

  [2020-06-01] Under vårens distansundervisning har teaterstudierstudenterna skapat digitala scenkonstverk som nu går att se på webben.

 • Studenters noveller beskriver känslan av "ohemtrevligt"

  [2020-06-01] Freud beskrev Das Unheimliche som en obehagskänsla som infinner sig när något främmande dyker upp i något välbekant. Hundra år senare har studenter på utbildningen Redaktionell praktik vid Göteborgs universitet satt ihop en antologi på temat.

 • Island och Latinamerika i fokus för Humanistiska fakultetens hedersdoktorer 2020

  [2020-05-19] Humanistiska fakultetsstyrelsen har beslutat att utse cand. mag. Kristinn Jóhannesson och universitetsbibliotekarie Anna Svensson till Humanistiska fakultetens hedersdoktorer 2020.

 • Nu öppnar möjligheten till sen anmälan för vissa kurser

  [2020-05-15] I år kommer det gå att göra en sen anmälan till vissa kurser inom litteraturvetenskap, idé- och lärdomshistoria och religionsvetenskap/teologi redan från den 15 maj.

 • Göteborgs universitet inleder hösten 2020 digitalt

  [2020-05-12] För att minska smittspridningen av det nya coronaviruset kommer Göteborgs universitet att inleda höstterminen med i stort samma restriktioner som nu. Det vill säga att som huvudregel kommer distansundervisning och tillfälligt hemarbete att fortsätta åtminstone fram till 31 oktober. Detta beslutade rektor under måndagen.

 • Så kan scenkonst skildra ungas brist på delaktighet i samhället

  [2020-05-05] Hur kan scenkonst vara ett sätt att arbeta med synen på barn och unga och deras plats i samhället? Det undersöks i en avhandling som fokuserat på tre uppsättningar på Backa Teater.

 • Fem sommarkurser om allt från astronomi till teologiska klassiker

  [2020-04-24] I sommar ger institutionen för litteratur, idéhistoria och religion fem sommarkurser, alla på distans. - Är man nyfiken på våra ämnen är de här kurserna en bra början, säger Daniel Enstedt, utbildningsansvarig på institutionen.

Fler nyheter

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2015-01-30
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://lir.gu.se/aktuellt/Nyheter/
Utskriftsdatum: 2020-08-06