Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Konferens om medeltidens förfalskade litteratur och konst

  [2019-08-13] I veckan startar konferensen Faking it på Humanistiska fakulteten - om medeltida och tidigmoderna förfalskningar inom bland annat litteratur, guld och konst.

 • Adlerbertska stipendier 2019/20

  [2019-08-06] Adlerbertska stipendier med sista ansökningsdag 15 september 2019. Denna utlysning av Adlerbertska stipendier riktar sig till alla studerande vid universitetet.

 • Exjobbet: en app för museer

  [2019-07-04] Frida Berntson är en av de allra första som tar examen från masterprogrammet i digital humaniora. Examensarbetet är en app utvecklad för museer.

 • Skrämmande skönheter

  [2019-06-26] - Dinosaurier är speciella varelser som, trots att ingen sett dem, alla ändå vet hur de ser ut. De fascinerar vetenskapen men används också på en mängd sätt i vårt gemensamma kulturarv. Det konstaterar idéhistorikern Björn Billing som sedan några år tillbaka driver den vetenskapshistoriska bloggen Dinosauria.

 • Letar efter glömd kulturskatt

  [2019-06-26] Patraskteatern, Rubicon och invandrarföreningars scenkonst är bara några exempel på den mångfald av alternativa grupper som fanns i Göteborg under andra halvan av 1900-talet. Nu får projektet Expansion och mångfald 13 miljoner kronor från Vetenskapsrådet för att kartlägga och dokumentera denna hittills ganska ouppmärksammade kulturella rikedom.

 • Masterprogrammet öppnade dörrar

  [2019-06-26] För snart två år sedan började Frida Andersson som en av de första studenterna på masterprogrammet i digital humaniora. Idag har hon heltidsjobb på museum och i höst börjar hon på en ny tjänst inom kulturförvaltningen.

 • Grannar: vänner eller fiender

  [2019-06-26] - Vi behöver fantasi för att förstå vår tillvaro. Och litteratur är ett medium där möjliga föreställningar om dagens samhällsutmaningar kan undersökas på ett sätt som är omöjligt i den vanliga politiska världen. Det menar Irina Hron, som forskar om grannskapets poetik. Hon är den första postdoktor som finansieras av Stiftelsen Anna Ahrenbergs Fond.

 • Ny bok visar olika sidor av det växande området ekokritik

  [2019-06-20] Inom ekokritik studeras hur människor i till exempel texter och filmer samspelar med det icke-mänskliga, som djur, växter, hav och sand. Nu kommer en ny antologi om ekokritik där fem medarbetare vid Göteborgs universitet har skrivit varsitt kapitel.

 • Utbytestermin i Stellenbosch både berikande och utmanande

  [2019-06-11] GU-studenten Liv Nyman gör under våren en utbytestermin i Stellenbosch där hon läser teologi. Hon bor i en segregerad men vacker liten stad, och har hunnit med allt från att fundera över relationen mellan religion och politik till att dansa lindyhop.

 • Forskare vill bygga ny databas med HBTQI-litteratur

  [2019-06-04] Den som letar efter HBTQI-litteratur i bibliotekens databaser har ett detektivarbete framför sig. Det vill litteraturvetaren Jenny Bergenmar och bibliotekarien Linda Börjesson ändra på. Under WestPride berättar de om sina planer på en ny databas.

Fler nyheter

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2015-01-30
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://lir.gu.se/aktuellt/Nyheter/
Utskriftsdatum: 2019-08-19