Delta i Forum för normkritisk forskning under EuroPride

Nyhet: 2018-01-31

Under festivalen EuroPride arrangerar Göteborgs universitet Forum för normkritisk forskning. Forumet går av stapeln den 16 augusti och forskare från alla områden och infallsvinklar är välkomna att delta.

I sommar kommer EuroPride, Europas största HBTQ-arrangemang, arrangeras i Göteborg för första gången. Festivalen startar i Stockholm där den pågår mellan den 27 juli och 5 augusti för att efter en kort paus fortsätta i Göteborg den 14-19 augusti. Det är första gången som EuroPride hålls i två städer. Festivalen kommer ske samtidigt som Göteborgs kulturkalas och många besökare från hela världen förväntas komma till Göteborg.

Göteborgs universitet deltar som stolt partner och går med i regnbågsparaden. I år arrangerar universitetet även ett Forum för normkritisk forskning.

Forum för normkritisk forskning

Forum för normkritisk forskning är ett populärvetenskapligt evenemang som sätter fokus på normkritisk forskning. Forskare från alla olika områden och olika infallsvinklar på normkritik är välkomna att bidra till programmet. Bidrag kan beröra allt från historia till zoologi, universitetet strävar efter att sätta samman ett brett tvärvetenskapligt program. Även forskare knutna till andra lärosäten än Göteborgs universitet är välkomna att skicka in förslag på programpunkter.

Forum för normkritisk forskning kommer att äga rum i HDK:s lokaler på Kristinelundsgatan 6-8, den 16 augusti. Målgrupperna är allmänhet intresserade av HBTQ-frågor samt universitetets studenter och medarbetare.

Så här deltar du som forskare i Forum för normkritisk forskning

Skicka in förslag till jessica.ornros@gu.se senast den 12 mars.

• Rubrik (max 60 tecken inkl mellanslag)
  • Kort populärvetenskaplig beskrivning (max 500 tecken inkl mellanslag)
  • Eventuell bild
  • Språk (programpunkter på engelska är välkomna!)
  • Typ av programpunkt (föreläsning/seminarium/utställning/workshop)

Programpunkten bör vara ca 45 minuter för att passa in i schemaläggningen. Detta för att besökarna ska hinna gå mellan olika programpunkter. Om mer tid behövs, bör programpunkten vara 90 minuter, det vill säga 2 x 45 min.

Frågor?

Har du frågor eller vill bolla idéer? Kontakta:

Jenny Hultén (fram till 1 mars)
E-post: jenny.hulten@gu.se

Jessica Örnros
E-post: jessica.ornros@gu.se

Syftet med att Göteborgs universitet deltar i EuroPride är:

• att lyfta aktuell HBTQ-forskning från Göteborgs universitet.
  • att öka medvetenheten om att Göteborgs universitet står för allas lika värde och arbetar med likabehandling hos medarbetare och befintliga studenter.

AV:

Artikeln publicerades först på: medarbetarportalen.gu.se

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2009-01-13