Forskningsprojekt om förlossningsdepression och läsning

Nyhet: 2017-12-22

Kan läsning påverka den psykiska hälsan hos kvinnor med förlossningsdepression? Det undersöker litteraturvetaren Cecilia Pettersson i ett forskningsprojekt.

Projektet Mamma hursomhelst - litterära, vårdrelaterade och mediala berättelser handlar om olika föreställningar och berättelser om moderskap i samtiden. Det är ett tvärvetenskapligt projekt finansierat av Vetenskapsrådet, som involverar litteraturvetare, vårdvetare, genusvetare och medicinare från Göteborgs universitet och Uppsala universitet.

Projektet pågår sedan sommaren 2017 till och med våren 2020. En grupp som det fokuseras på i projektet är kvinnor med förlossningsdepression.

AV: Katarina Wignell

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2009-01-13