Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Uppdaterade regler för examination - det här behöver du veta

Nyhet: 2019-01-14

Från och med vårterminen börjar nya regler för examination att gälla. Bland annat ska du som student numera infinna dig i skrivsalen 15 minuter före utsatt skrivningstid.

Den 10 januari fattade rektor beslut om att uppdatera och revidera Regler för examination på grundnivå och avancerad nivå vid Göteborgs universitet. Två viktiga uppdateringar i de reviderade reglerna är:

  • Du ska infinna dig i skrivsalen 15 minuter före utsatt skrivningstid.
  • Förbud mot nötter i skrivsalen då det kan orsaka allvarliga allergiska reaktioner.


Regler för examination är universitetsgemensamma. Det innebär att de gäller för skriftliga salstentamina som sker på institution och i universitetsgemensamma skrivsalar på Viktoriagatan 30 och Folkets Hus. Reglerna gäller även när kursansvarig institution vid Göteborgs universitet genomför salstentamen vid annat lärosäte, till exempel på Chalmers.

Observera att student som har digital salstentamen ska som tidigare finnas på plats senast 30 minuter före utsatt skrivningstid.

Du som student ansvarar för att känna till de regler som gäller för din utbildning. Du kan läsa de uppdaterade reglerna för examination i sin helhet i länken nedan.

Regler för student vid tentamensskrivning

AV:

Artikeln publicerades först på: studentportal.gu.se

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2009-01-13
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://lir.gu.se/aktuellt/Nyheter/fulltext//uppdaterade-regler-for-examination---det-har-behover-du-veta.cid1605228
Utskriftsdatum: 2019-08-22