Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Fyra sceniska projekt: Isbjörnarna, Aj som fan, Julia & Gloria och Vad väntar vi på?

Föreställning

Studenter från teaterstudier, fortsättningskursen, presenterar fyra sceniska projekt. Välkommen! Det blir en kort paus i mitten.

De sceniska projekten spelas tre kvällar i rad: 29, 30 och 31 maj klockan 18 - 20.15 (ca).

SCENER UR "ISBJÖRNARNA"
I dag är det pensionären Ilses födelsedag och döttrarna Solveig och Gertrud har kommit för att fira sin lilla mamsing. Sonen Gabriel kan inte: samma kväll är han på TV och blir intervjuad om sin nya bok. Ilse är oändligt stolt över sin son och lika missnöjd med sina döttrar. Men är allt som Ilse tror? Är hennes döttrar verkligen självupptagna, och är Gabriels bok något att vara stolt över?

AJ SOM FAN
är ett undersökande devisingprojekt där ensemblen arbetar fram materialet under vägens gång och belyser strukturer utifrån egna erfarenheter. Projektet utgår från feministisk teori, inspirerat av Ostens och Garpes teaterarbete. Hur kan vi prata om feminism och könsmaktsordningar i dag, och nå en bredare publik? Skådespelarna prövar både Brechts och Stanislavskijs metoder.

JULIA & GLORIA
är en undersökning i hur innehållet i mor-dotterrelationen kan gestaltas med olika medel. Är blod tjockare än vatten? Kan man läka gamla sår? Tiden för uppgörelsen mellan mor och dotter är inne!

VAD VÄNTAR VI PÅ?
Strax innan han dog tycks Brecht ha arbetat på en version av Beckets "I väntan på Godot". I en nyskriven kommentar till denna pjäs utforskas gränslandet mellan Stanislavskij och Brecht där Beckets absurda existentialism stöts mot kritisk teori. Vilka begär styr vår existens i dag? Och hur ser Gud egentligen ut?

För anmälan, gå in i gruppen Teaterstudiers sceniska projekt på Facebook.

Datum: 2017-05-30

Tid: 18:00 - 20:15

Kategorier: Teater

Plats: Lennart Torstenssonsgatan 6-8
L100

Kontaktperson: Niklas Säwström

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2013-09-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?