Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Doktorand- och masterseminarium med Ursula Heise

Seminarium

"Multispecies Justice": Doktorand- och masterseminarium med Ursula Heise.

Doktorander och masterstudenter i alla ämnen inbjuds att delta i ett särskilt seminarium med professor Ursula Heise.
Seminariet kommer att handla om "Multispecies Justice" och utgår från hennes senaste bok Imagining Extinction (2016), kap 5. Seminariet riktar sig till humanister med intresse för miljöhumaniora och miljöhistoria, "extinction studies", djurrätt, djurstudier och liknande; men också till miljövetare och biologer och andra som studerar människans roll visavi miljöproblem, utrotning och klimathot. Det kan också vara intressant för dig som vill orientera dig om nya teorier och metoder inom miljöhumaniora.  

Förberedelse: Imagining Extinction, kap.5. samt den grafiska romanen, Virunga: http://web.stanford.edu/group/cwstudents/graphicnovel/virunga.html
(Extensiv läsning: Thom van Dooren's Flightways, kap. 4.)
Seminariet kommer att hållas på engelska.

Ursula K. Heise är litteraturvetare och en världsledande forskare inom miljöhumaniora som kommer från UCLA & Institute of the Environment and Sustainability (IoES), USA. Hon är också en av grundarna till UCLA:s Lab for Environmental Narrative Strategies (LENS) och hon har skrivit böcker som behandlar ämnen som skär mellan litteratur- och miljöstudier och traditionellt naturvetenskapliga områden som ex. biologi och nu senast diskursen kring utrotningshotade arter.

Professor Heises Sverigebesök är ett samarbete mellan Linköpings- och Göteborgs Universitet. Hon kommer att hålla två seminarier och två föreläsningar: ett seminarium i Linköping om "Environmental humanities and science fiction utopia/dystopia" (23/10) och ett i Göteborg om "Multispecies Justice" (27/10).

Besöket finansieras av Kungliga Vitterhetsakademien, Nätverket för miljöhumaniora, Världskulturmuseet, The Posthumanities Hub samt Institutionen för litteratur, idéhistoria och religion.

OBS: Föranmälan till seminariet till Camilla Brudin Borg, camilla.brudin.borg@lir.gu.se

Datum: 2017-10-27

Tid: 09:00 - 12:00

Kategorier: Humaniora

Plats: Seminarierum 4, Världskulturmuseet, Södra vägen 54

Kontaktperson: Camilla Brudin Borg

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2013-09-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?