Journalistiken på nätet - Medieborgarna och sanningen -SKJUTS UPP TILL VÅREN!

Seminarium

Vem skapar den digitala journalistiken? Vem vill ha den? Och vem ska betala för den? Digital kunskap och information är idag en förutsättning för att kunna leva och verka i samhället. Samtidigt får traditionella tidningar svårare att klara sig i konkurrensen från nätets snabba informationsförmedling.

Vilka utmaningar står journalister inför till följd av sociala mediers ökande betydelse? Hur skiljer medborgare faktakontrollerade nyheter från falska i ett digitalt medielandskap?
I Medieutredningen från 2015 används begreppet "medieborgare" som går ut på att medborgare genom så kallad medborgarjournalistik eller deltagandejournalistik skulle kunna stärka demokratin och mångfalden. En företeelse som kan komma att möta många utmaningar såväl verifierbart som kvalitativt.

Till seminarierna skickas personliga inbjudningar ut. Antalet platser är begränsat. Skulle du vilja delta i något av dem om plats finns skriv till jonseredsherrgard@gu.se och meddela det.

Oscar Westlund är docent vid JMG samt professor II vid Högskolan i Volda och Erja Yläjärvi redaktionschef på Nordens största dagstidning Helsingin Sanomat.

Datum: 2017-12-14

Kategorier: Samverkan

Arrangör: Jonsereds herrgård/Göteborgs universitet och Hanaholmens kulturcentrum, Finland

Plats: Jonsereds herrgård, William Gibsons väg 21