Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Yttrandefrihetens gränser

Seminarium

Inför och i samband med Bok- och Biblioteksmässan i Göteborg 2017 mobiliserade den svenska extremhögern för en styrkedemonstration i Göteborg. En livlig debatt om yttrandefrihetens gränser, lagstiftningen mot hatbrott och polisens möjligheter att ingripa mot extremister pågick.

Det demokratiska civilsamhället och enstaka myndigheter gjorde motstånd genom alternativa bokmässor, offentliga möten, offentliga avståndstaganden och demonstrationer. Polisen mobiliserade både kompetens och manskap i stor omfattning och tack vare en rad samverkande faktorer kunde det värsta undvikas: våldsamma sammandrabbningar i stadskärnan och kränkningar av medborgarnas rättigheter att röra sig i staden utan att utsättas för hot.
Hur såg processen ut? Vilka var de samverkande faktorerna? Vad kan och vad måste vi lära oss inför framtiden?

Till seminarierna skickas personliga inbjudningar ut. Antalet platser är begränsat. Skulle du vilja delta i något av dem om plats finns skriv till jonseredsherrgard@gu.se och meddela det.

Christer Mattsson är biträdande föreståndare vid Segerstedtinstitutet, Göteborgs universitet och Heléne Lööw universitetslektor vid Historiska institutionen, Uppsala universitet.

Datum: 2018-01-17

Tid: 12:00 - 16:00

Kategorier: Samverkan

Arrangör: Jonsereds herrgård

Plats: Jonsereds herrgård, William Gibsons väg 21

Kontaktperson: Eva Staxäng

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2013-09-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?