Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Ny energi i Europatanken

Seminarium

Det europeiska projektet har stora svårigheter. En av orsakerna till den nuvarande krisen är bristen på förmedlande länkar mellan å ena sidan invånarna i de europeiska länderna, å den andra de överstatliga institutioner som förefaller så långt borta från så mångas verklighet.

Vad krävs för att Europatanken ska få ny energi? Vilken roll kan religiösa rörelser spela för Europa idag? Werner Jeanrond, professor i teologi i Oxford, menar att Europatanken behöver personer som "marknadsför" den. Kan religiösa rörelser spela den rollen? Eller håller kyrkorna på att förvandlas till ett politiskt redskap, en utveckling som beskrivs i Gabriel Byströms senaste bok.

Till seminarierna skickas personliga inbjudningar ut. Antalet platser är begränsat. Skulle du vilja delta i något av dem om plats finns skriv till jonseredsherrgard@gu.se och meddela det.

Werner Jeanrond är professor i teologi och Master för St Benet's Hall vid universitetet i Oxford och Gabriel Byström journalist och författare. Nu senast aktuell med boken Med guds hjälp: om religion och politik i Ryssland, Ungern och Polen.

Datum: 2018-01-18

Tid: 12:00 - 16:00

Kategorier: Samverkan

Arrangör: Jonsereds herrgård/Göteborgs universitet

Plats: Jonsereds herrgård, William Gibsons väg 21

Kontaktperson: Eva Staxäng

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2013-09-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?