Konstens plats inom psykiatrin

Kl. 16.00 Visning av utställningen Pia Larsson - retrospektiv
Plats: Café Koopen

Pia var en Lillhagenmålare och en av de patienter som gjorde målningar i kulvertarna på Lillhagen. Hon utbildades på Dômens målarskola och målade och gjorde musik i Gyllenkrokens ateljeér under nästan 30 år i olika omgångar.

Kl. 16.30 Föreläsning med Elisabeth Punzi
Plats: Stora Konferenssalen B-huset

Vilken plats har konsten haft inom psykiatrin under 1900-talet och vilken plats har den idag? Elisabeth berättar också om det materiella och immateriella kulturarv som finns inom psykiatrin. Ett kulturarv som kan förmedlas både av brukare och personal och av byggnader och konstverk.
Elisabeth Punzi är leg psykolog, spec i neuropsykologi, spec i klinisk psykologi samt docent i psykologi och ledare för Kulturarv och hälsa, Center för kritiska kulturarvsstudier, CCHS

Begränsat antal platser, anmäl dig till:
annica.engstrom@gyllenkroken.se

CCHS/HW i samarbete med Stiftelsen Gyllenkroken