Panelsamtal om utbildning och arbete för framtidens humanister

Debatt

Humtank bjuder in till spännande panelsamtal under årets bokmässa 2018: Humanisternas marknad - ett panelsamtal om utbildning och arbete för framtidens humanister.

I direkt anslutning till panelsamtalet kommer årets Humtankpris att delas ut och vi hoppas förstås att alla i publiken vill stanna för detta.

Med utgångspunkt i Humtanks två kommande rapporter om arbetslivsanknytning respektive nya former för humanistisk utbildning för panelen ett modererat samtal om framtiden för svensk humaniora.

Några av de frågor som kommer dryftas är: Bör humaniorautbildningar vid svenska lärosäten förändras och i så fall hur? I vilken mån bör humaniora anpassa sig för arbetsmarknaden och på vilket sätt? Vilka trender ser ni vid era egna lärosäten vad gäller utbildning och arbetslivsanknytning?

Panelen består av:

Ida Östenberg, docent antikens kultur och samhällsliv, Göteborgs universitet, vinnare av Humtank-priset 2017

Anders Ekström, professor idéhistoria, prodekan Historisk-filosofiska fakulteten Uppsala universitet

Fanny Forsberg Lundell, docent franska, Stockholms universitet, tidigare verksamhetsledare för Humtank

Humtank är en tankesmedja för forskning och utbildning inom humaniora och består av ett samarbete mellan humanistiska fakulteter vid femton svenska universitet och högskolor, däribland Göteborgs universitet. Tankesmedjan startades 2014 med syfte att stärka humanioras roll ute i samhället och inom akademin.

Humtankpriset delas i år ut för fjärde gången och ska gå till "en akademiker som särskilt förtjänstfullt synliggjort humanioras betydelse i offentligheten".

Datum: 2018-09-28

Kategorier: Humaniora