Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Vad vill skönlitteraturen oss? Undervisning av skönlitteratur inom våra språkutbildningar

Seminarium, Föreläsning

Seminarium inom forskningsomrdet Språk, litteratur och kulturalitet vid institutionen för språk och litteraturer. Alla intresserade är välkomna!

Vad händer om man ställer sig frågan vad skönlitteratur vill oss i stället för vad vi vill med skönlitteratur inom ramen för våra språkutbildningar?

I detta föredrag kommer jag att utgå ifrån den skönlitterära texten som inbjudan att träna en utvidgad förståelse av världen och om olika sätt att erfara den. Men vad krävs av både lärare och studenter för att kunna anta den inbjudan? Hur hjälper läraren studenten att utveckla sin förmåga att se texten och träda in i dess perspektiv? Utifrån exempel ur Julio Cortázars novell "Intaget hus", kommer jag att visa och diskutera olika sätt som skönlitteratur har att bjuda oss till att "gå på besök" (med ett uttryck från Hanna Arendt) i texten. Jag hoppas att presentationen öppnar för en diskussion av både möjligheter och svårigheter inom deltagarnas undervisningspraktiker.

Föreläsare: Andrea Castro, professor i spanska, GU

Datum: 2018-10-16

Tid: 15:00 - 17:00

Kategorier: Forskning, Litteraturvetenskap, Språk, Humaniora

Arrangör: institutionen för språk och litteraturer

Plats: Humanisten, Lundgrensgatan 1B, C362

Kontaktperson: Linda Karlsson Hammarfeldt och Christina Lindqvist

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2013-09-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?