Väckarklocka: Ledarskap och tillit - i ett narcissistiskt samhälle?

Frukostsamtal - kaffe och smörgås ingår.

Psykologer beskriver emellanåt dagens samhälle som alltmer narcissistiskt - rätt eller fel. Arbetslivet är ingalunda avskärmat från samhällsutvecklingen och utgör inte någon frizon för vare sig chefer eller medarbetare. Managementlitteratur ger ständiga råd om arbetsgemenskap och psykosocial miljö, och varnar samtidigt för styrfixerade chefer som försvårar karriär, motarbetar medarbetare och rentav genererar personalflykt. Efter decennier med New Public Management ska samtidigt behovet av kontroll ånyo balanseras med ¿ tillit och förtroende. Hur ska detta gå till? Om social hållbarhet i samhälle och arbetsliv.

Ulf Bjereld professor statsvetenskap Göteborgs universitet, Åsa Lundquist Coey fil.dr. komplexitet och management, Anki Udd ledarskapsexpert Ledarna. Samtalsledare: Lena Ulrika Rudeke och Eva Staxäng Jonsereds herrgård.

Datum: 2019-07-04

Kategorier: Samverkan

Arrangör: Jonsereds herrgård Göteborgs universitet i samverkan med Västsvenska Arenan

Plats: Västsvenska Arenan, Almedalen/Visby