Ekoseminariet: Bengt Brülde om Konsumtionen och det goda livet

Seminarium

Många är överens om att vi bör minska vår konsumtion av moraliska skäl, till exempel för framtida generationers skull, men det är även möjligt att det ligger i vårt eget intresse att konsumera mindre.

Föreläsningen handlar om huruvida det ligger något i denna tanke: om våra liv blir bättre (och mer meningsfulla) eller sämre om vi tar vårt moraliska ansvar.

Beng Brülde är professor i praktisk filosofi vid Göteborgs universitet och författare till böcker som Klimatetik: Rättvisa, politik och individens ansvar (med Göran Duus-Otterström) och Hur bör vi handla? Filosofiska tankar om rättvisemärkt, vegetariskt och ekologiskt (med Joakim Sandberg).

Arrangör: Ekoseminariet.

Datum: 2019-12-05