Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

INSTÄLLT Banbrytande berättelser: Trollkarlens hatt

Föreläsning

OBS Nytt datum meddelas inom kort. Med böckerna om muminvärlden skapade Tove Jansson ett nytt litterärt universum och raderade ut gränserna för den traditionella barnlitteraturen.

Muminböckerna med nonsenshumor, parodier, mörka undertoner och filosofiska anslag var banbrytande när de kom, och läses över generationsgränserna än idag. Vilka psykologiska och filosofiska frågor undersöker Tove Jansson i sina berättelser? Hur påverkar hennes författarskap dagens barn- och ungdomslitteratur? Trollkarlens hatt från 1948 är den tredje boken i serien om Mumintrollen.

Agneta Rehal-Johansson, doktor i litteraturvetenskap vid Göteborgs universitet, föreläser om Muminböckerna och Tove Jansons författarskap med utgångspunkt i Trollkarlens hatt.


Plats: Jonsereds herrgård, William Gibsons väg 21, Jonsered
Pris: 100 kr inkl kaffe och smörgås - endast kortbetalning
Anmälan per e-post: jonseredsherrgard@gu.se
Program: 18.00 kaffe, 18.30 föreläsning, 19.15 samtal och frågor
Vägbeskrivning: se www.jonseredsherrgard.gu.se

Arrangörer: Jonsereds herrgård och Institutionen för litteraturvetenskap, idéhistoria och religion vid Göteborgs universitet, samt Folkuniversitetet och Partille bibliotek.


---


Banbrytande berättelser - litterär salong med föreläsningar om litteratur som har förändrat synen på människan och världen, som påverkat lagstiftning, samhällsordning och historieskrivning, och som i en del fall skapat nya villkor för dikten själv.

Datum: 2020-04-21

Tid: 18:00 - 20:00

Kategorier: Litteraturvetenskap

Plats: Jonsereds herrgård, William Gibsons väg 21

Kontaktperson: Jonsereds herrgård

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2013-09-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?