Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Vetenskaplighet och samhällsengagemang

Seminarium

Forskaren - en engagerad kunskapssökare i en tid där det objektiva vetenskapsidealet luckrats upp av förståelsen för att vetenskap utgår från ett tolkande subjekt. Men kanske också en person engagerad i politik, religion, hållbarhet, feminism, hälsa, ekonomi eller migration.

En del forskare anklagas för att vara aktivister. Detta väcker frågor om vetenskapssyn, ståndpunkter och engagemang hos såväl sagesperson som forskare. Men också om rådande hegemoni och ordningar i ett samhälle. Vad spelar forskningsområde, forskningsobjekt och vetenskapliga metoder för roll i dessa sammanhang? Och hur balanserar forskaren sin profession och sitt personliga engagemang i relation till sitt forskningsobjekt?

Maria Edström docent i journalistik och masskommunikation JMG samt verksam vid AgeCap, Stellan Vinthagen Endowed Chair in the Study of Nonviolent Direct Action and Civil Studies Initiative at The University of Massachusetts, Amherst, USA, och Christian Munthe professor i praktisk filosofi, samtliga vid Göteborgs universitet.

Del II i seminarieserien Forskaren som aktivist -
om vetenskaplighet och samhällsengagemang
.

---

Till seminarierna skickas personliga inbjudningar ut. Antalet platser är begränsat.

Är du som aktör intresserad och önskar att, i mån av plats, delta i seminariet? Maila ditt intresse till jonseredsherrgard@gu.se tillsammans med namn, organisation och din roll inom denna, samt vilken ingång du har till seminariets ämne.

Datum: 2020-01-28

Tid: 13:00 - 16:00

Kategorier: Samhällsvetenskap, Samverkan, Forskning

Arrangör: Jonsereds herrgård och Folkuniversitetet

Plats: Jonsereds herrgård, William Gibsons väg 21

Evenemangslänk: Läs mer om Vetenskaplighet och samhällsengagemang

Kontaktperson: Jonsereds herrgård

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2013-09-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?