Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

INSTÄLLT: Ett HUM om...: VIKINGARNAS GÅTOR - tolkningar av Sveriges längsta runinskrift

Föreläsning

Föreläsning.

VIKINGARNAS GÅTOR:
Tolkningar av Sveriges längsta runinskrift


I mer än hundra år har forskare försökt förstå vad runinskriften på Rökstenen i Östergötland handlar om. Tidigare har man trott att den anspelar på berättelser om forntida kungar oh hjältar men under senare tid har det kommit helt andra tolkningar. Det allra senaste förslaget kommer från ett samarbete mellan forskare från språkvetenskap, arkeoplogi och religionsvetenskap. Den här föreläsningen berättar vad de kom fram till.

Per Holmberg är professor vid institutionen för svenska språket vid Göteborgs universitet och arbetar med projektet "På återbesök vid Rökstenen" som finansieras av Vetenskapsrådet.

Ett HUM om... är en föreläsningsserie i samverkan med Stadsbiblioteket, Världskulturmuseet och Frölunda Kulturhus. I samband med föreläsningen ges information om utbildning och framtida arbetsmarknad. Du får träffa forskare, studenter och studievägledare, kan ställa frågor och få perspektiv på nya utbildningsmöjligheter. Detta är vårens sista föreläsning i serien.

Föreläsare: Per Holmberg

Datum: 2020-04-01

Tid: 18:00

Kategorier: Humaniora

Plats: Stadsbiblioteket, Götaplatsen 3

Kontaktperson: Camilla Brudin Borg

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2013-09-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?