Daniel Pedersen: "Liste Otto och censur under ockupationen av Frankrike"

Högre seminarium

Högre seminariet med Daniel Pedersen, fil. dr i litteraturvetenskap, Stockholms universitet: "Liste Otto och censur under ockupationen av Frankrike".

Seminariet behandlar den tyska ockupationsmaktens censur av böcker under åren 1940-1944.

Den historiska bakgrunden med de olika versionerna av censurlistan "Liste Otto" kommer att analyseras och som ett exempel på den kriminallitteratur som censurerades kommer författaren Charles Robert-Dumas serie "Ceux du 'S.R.'" diskuteras.

Ordförande: Håkan Möller.

Seminariet hålls på svenska / The seminar will be held in Swedish.

På högre seminariet möts doktorander, forskare och studenter för idéutbyte och perspektiv utöver ämnesgränserna.

Datum: 2020-02-26

Kategorier: Litteraturvetenskap