INSTÄLLT: Petter Hellström: "Trees of Knowledge: Science and the Shape of Genealogy"

Högre seminarium

INSTÄLLT: Petter Hellström, fil. dr i idéhistoria, presenterar sin doktorsavhandling "Trees of Knowledge: Science and the Shape of Genealogy".

Släktträd används i dag rutinmässigt för att modellera och visualisera evolutionär utveckling. Men så har det inte alltid varit.

Hellström berättar om släktträdens tidiga användning inom vetenskaplig klassificering med fokus på Frankrike omkring år 1800, alltså kort efter det feodala arvssamhällets avskaffande.

Det var inte förrän genealogin avskaffades som princip för samhällsordningen, som vetenskapsmän började upptäcka genealogin som princip för naturens ordning. Samarrangemang med doktorandseminariet i idéhistoria.

Ordförande: Johan Kärnfelt.

Seminariet hålls på svenska / The seminar will be held in Swedish.

Samarrangemang med doktorandseminariet i idéhistoria.

På högre seminariet möts doktorander, forskare och studenter för idéutbyte och perspektiv utöver ämnesgränserna.

Datum: 2020-03-18

Kategorier: Idéhistoria