Anders Pettersson: "Beyond Texts: A Revisionary Theory of Literature"

Seminarium

Anders Pettersson, professor emeritus i litteraturvetenskap vid Umeå universitet, besöker oss för att presentera inledningen till sin kommande bok "Beyond Texts: A Revisionary Theory of Literature" som ett underlag för diskussion.

Anders Petterssons nya bok är en tillämpning av litteraturens teori i hans senaste bok "The Idea of a Text and the Nature of Textual Meaning" (Amsterdam: John Benjamins, 2017).

Texten som diskuteras på seminariet öppnas med en för alla litteraturintresserade lockande mening: "The aim of this book is to present a theory of literature. Its leading idea is quite simple: literature is written to be read and experienced. This conception will be elaborated and qualified, and the end result will be a complex pattern of thoughts about literature".

Ordförande: Olle Widhe.

Datum: 2020-02-18