Ett HUM om... Hållbara garderober

Öppen föreläsning.

Svenskarna köper och slänger mer kläder än någonsin! Samtidigt använder textilindustrin stora mängder naturresurser, kemikalier och vatten. För att skapa ett mer hållbart bruk av kläder behöver vi därför förstå drivkrafterna bakom människors konsumtion och varför vi i vardagen – trots fulla garderober – har så svårt att hitta något att ha på oss.

Elias Mellander forskar om hållbarhetsfrågor och konsumtion vid Göteborgs universitet där han i projektet Hållbara garderober har intervjuat människor om innehållet i deras garderober och de känslor som investeras i våra kläder.

Anmälan: etthumom@lir.gu.se

Följ oss under våren 2020, då Humanistiska fakulteten håller spännande föreläsningar och ger information om utbildning och framtida arbetsmarknad. Du får träffa forskare, studenter och studievägledare, kan ställa frågor och få perspektiv på nya utbildningsmöjligheter.

Kommande program:
"Att arbeta med litteratur", 18 mars kl. 18 på Stadsbiblioteket
Linda Östergaard (översättare), Linda Hammarfelt (Tyska) och studenter från programstudier i humaniora samtalar om Ingeborg Bachmanns Simultan och varför det just nu är så viktigt att översätta, ge ut och undervisa om andra kulturers litteratur.

"Vikingarnas gåtor", Ons 8 april kl. 18-19 på Stadsbiblioteket
Per Holmberg (Svenska) föreläser om nya tolkningar av Sveriges längsta runinskrift.

Föredraget är en del av föreläsningsserien Ett HUM om... och ges i samarbete mellan Humanistiska fakulteten och Världskulturmuseet.

Föreläsare: Elias Mellander , fil.dr. i etnologi, verksam som forskare vid Centrum för Konsumtionsvetenskap, Göteborgs universitet.

Datum: 2020-03-04

Kategorier: Humaniora

Plats: Världskulturmuseet, Södra Vägen 54, Göteborg.

Kontaktperson: Camilla Brudin Borg