Öppen föreläsning med Dr Yuri Stoyanov, University of London School of Oriental and African Studies

Föreläsning

Dr Yuri Stoyanov, University of London School of Oriental and African Studies (SOAS), besöker oss och ger en öppen föreläsning med titeln "The Reclaiming of Medieval Dualist Heresy in Modern Esoteric Discourses as a Cross-Cultural Phenomenon".

The lecture will explore some of the main patterns of the reconceptualization and appropriation of the authentic and reconstructed complexes of belief and historical development of medieval dualist heresy (Paulicianism, Bogomilism and Catharism) in modern esoteric discourses.

The rediscovery and "utilization" of medieval heresy in such discourses occurred in the framework of the characteristic confluences of neo-medievalist, Western esoteric and neo-Gnostic currents and notions in modern Western, Central and Eastern European cultures, but their provenance and trajectories of inter-change remain insufficiently explored.

Öppen föreläsning - alla är varmt välkomna!

Datum: 2020-02-04

Kategorier: Religion