Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

INSTÄLLT! Forskningen som hotar samhället?

Högre seminarium

Mathias Ericson, post-doc i genusvetenskap och Fil.dr. i sociologi med inriktning på maskulinitet, risk och kriser. Han talar utifrån sin forskning och sitt tidigare engagemang i Sveriges genusforskarförbund.

På senare år har konspiratoriska föreställningar om genusforskning och annan kritisk forskning vunnit legitimitet och genomslag i samhällsdebatten och politiken, i Sverige och runt om i världen. Forskningen påstås vara ett hot mot samhället. Allt från universitetet, skola, museer, sjukvård och myndigheter sägs infiltreras av genusperspektiv, intersektionalitet, konstruktivism och postmodernism. Kritiken är att forskningen är ideologisk, ovetenskaplig, konstruktivistisk. Vi beskylls för att göda en utbredd kränkthetskultur som hotar demokratiska värden, exempelvis öppenhet inom akademin. Hur skapas dessa krisnarrativ? Vad handlar de om och vad gör de med oss? Vad säger de om vår samtid? I detta seminarium diskuterar Mathias Ericson hot och hat mot forskning utifrån feministiska och kritiska perspektiv på säkerhet, sårbarhet och beskydd.

Föreläsare: Mathias Ericson

Datum: 2020-05-13

Tid: 15:15 - 17:00

Kategorier: Genusvetenskap

Arrangör: Institutionen för kulturvetenskaper

Plats: Humanisten,Renströmsgatan 6
C364

Kontaktperson: Åsa Andersson

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2013-09-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?