Välkomna på workshop med Dr. Mattoscio
Workshop: How to work with literature and film: Some case studies and theories from the humanities
Ordförande: Juan Velásquez Atehortúa

Workshopen sker på engelska.

Mara Mattoscio is a Postdoctoral Researcher at the ¿Gabriele d¿Annunzio¿ University of Chieti-Pescara (Italy). She holds a PhD in English Studies from the same institution, and further specialized at the NOGS Gender Studies, Utrecht University. She has edited, together with Megan C. MacDonald, a special section of Feminist Media Studies on ¿Gender, Migration, and the Media¿ (2018), and published extensively on Nadine Gordimer, J. M. Coetzee, Christoph Schlingensief, and Abdellatif Kechiche. Her monograph Corpi affetti. Il Sudafrica di Nadine Gordimer dalla pagina allo schermo (Mimesis, 2018) is the first to be entirely dedicated to Gordimer¿s active engagement with filmic adaptation.

Föreläsare: Dr. Mara Mattoscio

Datum: 2020-02-18