Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Vitkrit vår-seminarium

Seminarium

Vitkrit är ett seminarium för dekolonialitet inom humaniora och konst, vars övergripande syfte är att utgöra ett forum för humanvetenskaplig och konstnärlig forskning vid Göteborgs universitet som sätter dekolonialitet i fokus för sitt kunskapsintresse.

Med tanke på omständigheterna den här våren kommer vi att ha ett textseminarium på distans via zoom.

Vi kommer att diskutera, utifrån den engelska versionen, texten Images of Whiteness av Bolívar Echeverría. Texten hittar du via länken "Evenemangslänk" nedan tillsammans med det spanska originalet.

Om författaren:
Bolívar Echeverría (1941-2010) var professor vid humanistisk fakultet vid UNAM i Mexiko och skriver utifrån en marxistisk tradition.

I "Images of "Whiteness" / Imágenes de la blanquitud" utvecklar han sambandet mellan modernitet och kapitalism genom att formulera två olika vithetsbegrepp - blancura och blanquitud - som reglerar relationen mellan kropp och kapitalism i upprättandet av mänsklighet i moderniteten.


ANMÄLAN
För länk till zoom-rummet anmäl dig till vitkrit@gu.se. Skriv "Anmälan till textseminarium" som Ämne.

Varmt välkommen!


Datum: 2020-05-26

Tid: 16:00 - 18:00

Kategorier: Språk, Lärande, Universitetsgemensam, Humaniora, Litteraturvetenskap, Idéhistoria, Pedagogik och didaktik, Konst, Genusvetenskap, Svenska

Arrangör: Forskarnätverket Vitkrit

Plats: Via zoom

Evenemangslänk: Läs mer om Vitkrit vår-seminarium

Kontaktperson: vitkrit@gu.se

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2013-09-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?