Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

INSTÄLLT - Inside the Box: Kongo - vilka äger landets historia?

Föreläsning

Del 3 i samtals- och podcastserien Inside the Box 2020.

INSTÄLLT! Detta samtal/inspelning ställs in pga av riskerna med Corona-spridning. Vi kommer att flytta detta avsnitt och återkomma med nytt datum så snart vi kan.

Kongo - vilka äger landets historia?

Det finns många föremål från Kongo i svenska samlingar. Hur kan texter, bilder och föremål berätta en annan historia än den vi tror oss känna till? Vad gör vi med insikten att "vi äger deras historia"?

Möt Pia Lundqvist, historiker, Josef Nsumbu, pastor i Equmeniakyrkan och teol dr i missionsvetenskap, Michael Barrett, intendent på Etnografiska museet och Cecilia Järdemar, konstnär i ett samtal om Kongolesiskt kulturarv.

Inside the Box är en samtalsserie som också produceras som en podcast. Moderator är Helen Arfvidsson som tillsammans med forskare, författare, intendenter och konstnärer tar reda på vad som finns "inside the box".

Var? Världskulturmuseet, Södra vägen 54
Fri entré. Begränsat antal platser. Ingen föranmälan

Föreläsare: Pia Lundqvist, historiker. Josef Nsumbu, pastor i Equmeniakyrkan och teol dr i missionsvetenskap. Michael Barrett, intendent på Etnografiska museet i Stockholm. Cecilia Järdemar, konstnär. Helen Arfvidsson, moderator.

Datum: 2020-03-26

Tid: 14:00 - 15:00

Kategorier: Tvärvetenskap

Arrangör: CCHS & Världkulturmuseet i samarbete med Folkuniversitetet

Plats: Studion, Södra vägen 54, Museum of World Culture Gothenburg

Evenemangslänk: Läs mer om INSTÄLLT - Inside the Box: Kongo - vilka äger landets historia?

Kontaktperson: Jenny Högström Berntson

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2013-09-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?