Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

I silkesmaskars sällskap. Dekoloniserande läsningar av svenskspråkig litteratur

Seminarium

I silkesmaskars sällskap. Dekoloniserande läsningar av svenskspråkig litteratur: en presentation av Therese Svenssons pågående avhandlingsprojekt.

Therese Svensson är doktorand i litteraturvetenskap vid Göteborgs universitet. I hennes pågående avhandlingsprojekt bygger ras- och vithetskritiska såväl som icke-humanistiska perspektiv upp den vetenskapliga ansatsen i syfte att läsa svenskspråkig litteratur från tidigt 1900-tal på dekoloniserande vis.

Framförallt presenteras ett exempel på en dekoloniserande läsning av Karin Boyes Astarte (1931), men också ett par reflektioner kring nödvändigheten och svårigheten i att arbeta med intersektionen ras-art. Denna problematik dryftas sedan vidare av seminariet.

Seminariet arrangeras av VitKrit i samarbete med GU-CAS, Göteborgs universitetsnätverk för kritiska djurstudier i antropocen.

Datum: 2018-09-19

Tid: 17:00 - 19:00

Kategorier: Humaniora

Plats: Vasa 1, Vera Sandbergs Allé 8 (instiutionen för kulturvetenskaper)

Kontaktperson: Iginia Barretta

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2013-09-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://lir.gu.se/aktuellt/kalendarium/Aktuellt_detalj/?eventId=70136749995
Utskriftsdatum: 2019-12-08