Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Inför Fredsdagen 2020: "Fading Stories" - utställning av Sanna Sjöswärd

Utställning

Med anledning av fredsdagen 8 maj 2020: Utställningen Fading Stories - Sanna Sjöswärd visas under v. 17, 18 och 19 i Domkyrkan i Göteborg.

OBS INSTÄLLT: Kvällsprogrammet 5 maj med Marie Demker och Göran Rosenberg om demokrati, propaganda och krig ställs in pga under coronapandemin rådande mötesrestriktioner.

UTSTÄLLNING: FADING STORIES - SANNA SJÖSWÄRD
Under veckorna 17, 18 och 19 visas i Domkyrkan fotografen och författaren Sanna Sjöswärds fotografiska utställning Fading Stories som skapats i samarbete med Raoul Wallenberg Academy och Fotografiska, och visas i en version för kyrkor. Drygt tjugo överlevande från Förintelsen porträtteras och berättar sina historier, många för första gången. Alla vill bidra med sina fasansfulla upplevelser där det även berättas om civilkurage.

Mer information: www.svenskakyrkan.se/fading-stories

OBS! INSTÄLLT KVÄLLSPROGRAM 5 MAJ
Vad kan vi lära av historien i en tid av allt fler försvagade demokratier, hårdnande polarisering av samhällen, och pågående kamp om vad som är kunskap, sanning och fakta? Det är lätt att stå med facit i handen. Men hur startar egentligen en samhällsförändring?

Och hur går vägarna när attityder, opinion och politik förändras? Från samhällsupplysning till dunkande propagandamaskineri går inte precis någon rak väg, ej heller från fred till krig. Och varningsklockor ringer inte på en given plats. Vilken motståndskraft har egentligen demokratiska samhällen mot sådana processer som underminerar själva demokratin?

"Demokratins skörhet och styrka"
Historiska lärdomar för en vilsen nutid
Marie Demker, dekan Humanistiska fakulteten och professor i statsvetenskap Göteborgs universitet

"Hur kriget började"
När vi minns hur kriget slutade, bör vi också minnas hur det började.
Göran Rosenberg, författare och journalist


Arr: Jonsereds herrgård Göteborgs universitet, Levande Historia i Göteborg, Judiska församlingen, Svenska kyrkan Domkyrkoförsamlingen och Kultursamverkan, Stiftelsen Torgny Segerstedts Minne, Bok & Bibliotek i Norden, Innerstaden Göteborg och Sensus studieförbund.

Datum & tid: 2020-04-20 kl 10:00 till 2020-05-08 kl 18:30

Kategorier: Samhällsvetenskap, Humaniora, Samverkan, Internationellt

Arrangör: Jonsereds herrgård Göteborgs universitet i samverkan med bl.a. Levande Historia i Göteborg, Judiska församlingen och Svenska kyrkan

Plats: Domkyrkan, Göteborg

Kontaktperson: Jonsereds herrgård

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2013-09-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://lir.gu.se/aktuellt/kalendarium/Aktuellt_detalj/?eventId=70137080419
Utskriftsdatum: 2020-07-06