Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nätverket för forskning om neuropsykiatriska funktionshinder inom humaniora och samhällsvetenskap

Forskning om neuropsykiatriska funktionshinder (NPF) har ökat stort – både i Sverige och internationellt sett – under de senare åren. Medicinska och neurovetenskapliga perspektiv dominerar. Intresset för sociala, kulturella och normkritiska perspektiv ökar.

I syfte att samla och inventera en del av den forskning som pågår inom humaniora och samhällsvetenskap på området neuropsykiatriska funktionshinder har ett nationellt nätverk för forskning om neuropsykiatriska funktionshinder inom humaniora och samhällsvetenskap startat. Nätverket syftar till att främja samarbeten, projektutveckling och internationalisering och kommer att hålla regelbundna workshops. Medlemmarna i nätverket tillhör olika discipliner, såsom litteraturvetenskap, handikappvetenskap, sociologi, socialt arbete, filosofi, medie- och kommunikationsvetenskap, psykologi, lingvistik och pedagogik.

Nätverket är finansierat av Forte (tidigare FAS).

Kontakt

Hanna Bertilsdotter-Rosqvist
E-post: hanna.bertilsdotter.rosqvist@umu.se

Kontakt webbsida: Jenny Bergenmar
E-post: jenny.bergenmar@lir.gu.se

Mer information

http://neurodisabilitynetwork.wordpress.com

Sidansvarig: Elin Widfeldt|Sidan uppdaterades: 2015-07-29
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?