Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Seminarier

Här följer en presentation av de olika seminarieserier som ges vid institutionen, samt aktuella seminarieprogram.

Alla intresserade är välkomna!

OBS! Våren 2020 är många seminarier inställda, framskjutna eller sänds via länk. Håll koll i institutionens kalendarium eller hör av dig till seminariets kontaktperson för att höra vad som gäller.

Ändringar i programmen annonseras endast i institutionens kalendarium på webben.

Till institutionens kalendarium

Högre seminariet

Institutionen har ett Högre seminarium som är en angelägenhet för samtliga ämnen. Här möts doktorander, forskare och studenter för idéutbyte och perspektiv utöver ämnesgränserna.

Högre seminariet våren 2020 (PDF, nytt fönster)

Doktorand- och forskarseminariet

Vid doktorand- och forskarseminariet ventilerar institutionens forskare och doktorander avsnitt ur sina kommande avhandlingar och böcker.

Program våren 2020

Barn, barndom och kulturella praktiker

En seminarieserie med anknytning till forskningsområdet Barn, barndom och kulturella praktiker.

Kontaktpersoner: Olle Widhe och Anna Nordenstam.

Seminarieschema våren 2020 (PDF, nytt fönster)

Bibelvetenskapliga seminariet

Det bibelvetenskapliga seminariet är ett forum för att, utifrån en akademisk infallsvinkel, diskutera frågor som direkt eller indirekt berör bibelvetenskapen. Seminariet möts för närvarande en gång per månad och är öppet för alla som är intresserade intresserade. För mer information, kontakta Tobias Hägerland.

Program våren 2020 (PDF, nytt fönster)

Digital humaniora

Centrum för digital humaniora (CDH) är en fakultetsgemensam centrumbildning som vill erbjuda en plattform för att utforska och tillämpa de möjligheter och perspektiv som digitaliseringen kan erbjuda humanistiska ämnen.

CDH:s seminarier (länk till kalendarium)

Ekogruppen

Ekogruppen vid institutionen för litteratur, idéhistoria och religion består av lärare, forskare och studenter som hyser ett intresse för miljö- och naturfrågor ur ett humanistiskt perspektiv. Gruppen anordnar seminarier, workshops och föreläsningar.

Ämnenas spännvidd är stor, men består bland annat av miljöhistoria, ekokritik, djurstudier, biosemiotik och litteraturdarwinism.

Kontaktperson: Camilla Brudin Borg

Program för våren 2020

LTS-seminariet

Lärande, text och språk inom CUL:s forskarskola, samt seminariet Forum för svenskdidaktisk forskning.

Schema LTS-seminariet våren 2020

Kontaktperson: Anna Nordenstam

Teknik- och vetenskapshistoriska seminariet

Teknik- och vetenskapshistoriska seminariet är ett samarrangemang mellan avdelningen för teknik, vetenskap och samhälle vid Chalmers och institutionen för litteratur, idéhistoria och religion vid Göteborgs universitet.

Seminarieansvariga är Gustav Holmberg (Göteborgs universitet) och
Per Lundin (Chalmers).

Schema för Teknik- och vetenskapshistoriska seminariet VT20 (PDF, nytt fönster)

Tidigmoderna seminariet

Tidigmoderna seminariet är ett mångvetenskapligt och fakultetsgemensamt forum för forskare som på olika sätt studerar perioden från renässans till upplysning, men välkomnar alla som är intresserade av den tid som har kommit att kallas den tidigmoderna (ca 1400–1800).

Program, Kvinnliga bifigurer

Läs mer om tidigmoderna seminariet

VitKrit

Ett seminarium för dekolonialitet inom humaniora och konst, vars övergripande syfte är att utgöra ett forum för humanvetenskaplig och konstnärlig forskning vid Göteborgs universitet som sätter dekolonialitet i fokus för sitt kunskapsintresse.

Seminarieserien VitKrit är ett samarbete mellan institutionen för kulturvetenskaper, institutionen för litteratur, idéhistoria och religion, institutionen för svenska språket samt institutionen för språk och litteraturer vid Humanistiska fakulteten.

Kontaktperson: Erika Alm.

Seminarieschema finns här.

 

Sidansvarig: Elin Widfeldt|Sidan uppdaterades: 2020-03-19
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://lir.gu.se/forskning/seminarier/
Utskriftsdatum: 2020-07-11