Miljö och hållbar utveckling

Institutionen tar för sitt arbete med miljö och hållbar utveckling sin utgångspunkt i viktiga styrdokument, som Göteborgs universitets Miljöhandbok och Handlingsplan för miljö och hållbar utveckling (se länkar nederst på sidan), där arbetet delas upp i frågor som rör

• indirekt miljöpåverkan, som innefattar undervisning, forskning och samverkan med samhället
  • direkt miljöpåverkan, som innefattar energiförbrukning, källsortering, resor, hälsofrågor och inköp

Det är viktigt att framhålla att arbetet med miljö och hållbar utveckling avser såväl forskning och utbildning som administration och förvaltning.

Aktivitetslista för miljö och hållbarhet 2019

Under 2019 kommer institutionen att ge följande hållbarhetsmärkta kurser:

Miljöhistoria och ekokritik, grundnivå, 15 hp

Idéhistorisk fortsättningskurs 1, Tvärsnitt och tolkning, 15 hp

Ekokritisk fördjupningskurs: Det goda livet, avancerad nivå, 7,5 hp

Det kritiska tänkandets praktik, avancerad nivå, 15 hp

Förutom de hållbarhetsmärkta kurserna har vi inom litteraturvetenskap ofta temakurser på fortsättnings- och fördjupningsnivå inom miljö och hållbarhet.

Göteborgsstudenternas allians för hållbar utveckling (finns även på Facebook)
Humanisten Students for Sustainability
Ekogruppen LIR
Göteborgs universitets handlingsplan och aktivitetslistor