Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Utbildning

Vi har ett brett kursutbud i idé- och lärdomshistoria, litteraturvetenskap, religionsvetenskap och teologi, teaterstudier och digital humaniora. Studenter som ska bli lärare i svenska eller religionskunskap läser också delar av sin utbildning på institutionen.

Dessutom har vi flera program och utbildningar: masterprogrammet Kritiska studier, Redaktionell praktik, teologiskt kandidatprogram, masterprogrammet Digital humaniora och vårt internationella masterprogram i teologi.

Våra kurser och program ger bildning och humanistiska kompetenser som du kan ha glädje av oavsett yrkesbana. De riktar sig till dig som funderar på ett arbetsliv inom kultur- eller informationssektorn, eller är intresserad av arbetsområden relaterade till mångfalds- och integrationsfrågor.

Utbildningarna förbereder dessutom för forskarkarriär inom respektive huvudområde. Många av våra kurser passar också dig som vill fortbilda och förkovra dig.

Här har du frihet att skapa en egen utbildningsväg som på grundnivå leder fram till kandidatexamen och på avancerad nivå till antingen magisterexamen eller masterexamen. Examensbeskrivningarna för våra olika ämnen hittar du i vänstermenyn.

Vill du veta mer om våra kurser och program, kontakta institutionens studievägledare eller gå vidare till respektive ämnes utbildningssidor.

Lokala examensbeskrivningar hittar du på Studentportalen. Där anges vilka regler som gäller för olika examina.

Du söker våra kurser och program via antagning.se!

Fem sommarkurser i år - alla går på distans

Astronomins historia, Teologisk etik eller Litterära klassiker? Vi ger fem sommarkurser.

Student vid institutionen

Till institutionens sidor på Studentportalen.

Studentarbetsmiljöombud

Om du som student har synpunkter på arbetsmiljön kan du vända dig till institutionens studentarbetsmiljöombud Charlotte Nielsen.

Kontaktinformation

Daniel Enstedt, utbildningsansvarig

Besöksadress:
Lundgrensgatan 1B, rum H309

Telefon:
031-786 2091

Sidansvarig: Elin Widfeldt|Sidan uppdaterades: 2020-03-31
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://lir.gu.se/utbildning/
Utskriftsdatum: 2020-08-09