Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Master i teologi, 120 hp

Söker du en spetsutbildning inom bibelvetenskap eller systematisk teologi, där du får utvecklas i centrala teologiska och humanvetenskapliga färdigheter? Det är precis vad vårt tvååriga masterprogram i teologi erbjuder.

Med fokus dels på äldre texter och traditioner, dels på samtidens frågor och behov, kommer programmet att fördjupa din teologiska kunskap och därmed ge dig möjlighet att förstå världen på nya sätt.

Masterprogrammet i teologi (H2RTM) är utformat för att ge en fördjupad kunskap om teologi, med specialisering inom antingen bibelvetenskap eller systematisk teologi. Det bibelvetenskapliga spåret fokuserar särskilt på judisk-kristna relationer i studiet av bibliska och relaterade texter, deras historiska och litterära kontexter, samt deras historiska reception och samtida bruk. Det systematisk-teologiska spåret har ett dubbelt fokus: dels på den kristna dogmatiska traditionens bärande idéer och dels på relationen mellan teologi, politik och etik. Gemensamt för båda specialiseringarna är det kritiska utforskandet av ett rikt historiskt material i ljuset av vår egen tid med sina utmaningar.

Programmet förbereder och utrustar dig för arbete inom akademi, kyrka eller offentlig verksamhet, undervisning och forskning, pastoralt arbete, policyarbete liksom arbete inom internationella organisationer. Kort sagt är programmet relevant för flera olika professionella sammanhang i en värld där fördjupad kunskap om teologi och religion alltmer efterfrågas och värderas.

Du hittar vidare information om innehåll, struktur, profiler och alternativ under beskrivningen av respektive specialisering, bibelvetenskap och systematisk teologi, samt på programmets engelska sidor.

Programmet välkomnar såväl svenska som internationella studenter.

Utbildningsplan Master i teologiStudiegång inriktning Systematisk teologi (jämnt år)

Studiegång inriktning Systematisk teologi (udda år)

Studiegång inriktning Bibelvetenskap (jämnt år)

Studiegång inriktning Bibelvetenskap (udda år)

Till antagning.se

Master of Theology at the University of Gothenburg

Kontaktinformation

Kristina Svensson, studievägledare

Box 200, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Lundgrensgatan 5

Telefon:
031-786 4519

Kontaktinformation

Andreas Nordlander, programkoordinator

Box 200, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Lundgrensgatan 1B, rum H406

Telefon:
031-786 4523

Sidansvarig: Elin Widfeldt|Sidan uppdaterades: 2020-06-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?