Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Digital humaniora på avancerad nivå

Institutionen erbjuder följande fristående kurser i digital humaniora på avancerad nivå:

LV2170 Introduktion till digital humaniora (15 hp)

Kursen undersöker digital humaniora som forskningsområde i förhållande till humanioras traditioner. Kritiska perspektiv på digital humaniora diskuteras och du får ett historiskt perspektiv på digital kunskapsproduktion inom konst, film, litteratur, samhällsdebatt och förmedling av kulturarv. Begrepp som kod och digitala gränssnitt undersöks ur teoretiska och praktiska perspektiv.

LV2180 Delnings- och deltagarkulturer (15 hp)

Kursen undersöker hur samtida digital teknologi påverkar samhälle, kultur och forskning. Du får undersöka och analysera tillgängliggörande och förmedling genom digitala medier liksom olika strategier för publikt deltagande och medproducerande. Kursen ger också kunskap om den förändrade forskarrollen och nya publiceringskulturer.

 

Kurserna ingår även som inledande kurser på Masterprogrammat Digital humaniora. Kurserna riktar sig till studenter inom humaniora och inga tekniska förkunskaper krävs.

Behörighet: För tillträde till någon av kurserna krävs avslutade kurser om minst 180 hp på grundnivå, varav minst 90 med progression i något ämne, där det ingår ett kandidatexamensarbete om minst 15 hp eller motsvarande.

Sidansvarig: Elin Widfeldt|Sidan uppdaterades: 2020-03-04
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?