Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Möt våra studenter!

Våra studenter har vitt skilda bakgrunder. En är professionell dansare, en annan har arbetat inom biblioteksbranschen, andra har studerat kulturvård.

Frida Andersson skulle egentligen bli lärare, men när hon hörde talas om det nystartade programmet blev hon fascinerad av kombinationen av det humanistiska och det digitala. Efter avslutad utbildning har Frida Andersson redan hunnit arbeta på museum och har idag en tjänst inom kulturförvaltningen.

Att bevara kulturarv med digital teknik

Masterprogrammet öppnade dörrar

 

 

 

  
I sitt examensarbete undersökte dansaren Torun Odlöw hur olika scenkonstarkiv använder metadata och använde bland annat sig själv som studieobjekt. 

Dansare med fokus på digitalisering

Frida Berntsons examensarbete är en app som hon har utvecklat för museer. Tidigare har hon publicerat en blogg med en kvantitativ analys om popbandet Kent tillsammans med studiekamraten Sandra Malentacchi.

Exjobbet: en app för museer

Kents mest politiska album utsett

 

 

 

Under en av kurserna på programmet valde Karin Bengtsson att digitalisera en skandalomsusad pamflett från Svenska Institutet som gavs ut på 1970-talet.

Skandalomsusad nakenpamflett digitaliserad

 

 

Jonas Olofsson och Marie Henriksson visualiserade en utställning med föremål från Lillhagens sjukhus. 

Lillhagens sjukhus får nytt liv i visualiseringsprojekt

 

Vill du veta mer? Läs mer om masterprogrammet i digital humaniora.

Har du frågor om utbildningen? Kontakta studievägledare eller programansvarig.

Sidansvarig: Elin Widfeldt|Sidan uppdaterades: 2019-11-21
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?