Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tvärvetenskapliga kurser i humaniora

Studier i eko- eller vithetskritik, biografiska genrer i förvandling, genusperspektiv på historiska händelser eller ett fältarbete utomlands? Institutionen erbjuder ett antal tvärvetenskapliga fristående kurser på avancerad nivå.

Det handlar om humanioras historia och framtid, om dess begränsningar och möjligheter, om kritiskt tänkande och andra humanistiska kompetenser.

Kurserna är ett samarbete mellan ämnena litteraturvetenskap, idéhistoria och religionsvetenskap och teologi, men välkomnar alla som är intresserade av de humanistiska kunskapsformerna och deras kulturella och samhälleliga relevans.

Här får du träna såväl teoretisk reflektion som praktiska färdigheter. Kurserna ger en gedigen grund såväl för dig som vill fördjupa dina humanistiska studier som dig som vill bredda dina kunskaper. Behörighetskrav: Kandidatexamen eller motsvarande.

Läs mer om humaniorakurserna:

 

Sidansvarig: Elin Widfeldt|Sidan uppdaterades: 2020-05-25
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://lir.gu.se/utbildning/avancerad-niva/humaniorakurser/
Utskriftsdatum: 2020-05-26